2008 Castelluccio, Lunaria, Emilia-Romagna, Italien

2008 Castelluccio, Lunaria, Emilia-Romagna, ItalienHvidvin nr. 2 på festaftenen blev denne Lunaria fra Castelluccio. Har tidligre anmeldt en vin fra Castelluccio, nemlig Massicone, som blev skamrost i Gastro, men her er den fra serien under Massicone.

Vi er i vinområdet Emilia-Romagna i Italien, og ejeren af Castelluccio hedder Vittorio Fiore. Han står bag én af Italiens største og dyreste vine, nemlig “Il Carbonaione” fra hans vingård Poggio Scalette i Toscana. Vittorio købte Castelluccio tilbage i 1999, og driver den sammen med hans søn Claudio Fiore.

Hos Castelluccio findes næsten udelukkende Sangiovese og Cabernet, men samtidig har vingården vist sig at være en fantastisk lokation for Sauvignon Blanc, og det er netop hvad vi har her. 100% ren Sauvignon Blanc.

Næse med citrus, lime, grapefrugt, melon, græs, blomster og modne gule æbler viser andre sider af Sauvignon’en, end de nuancer verden er blevet bekendt med fra New Zealand.

Smagen er helt tør, fyldig, krydret og harmonisk med saftig fuldmoden syre, stor koncentration, masser af liv og energi og god, dyb smagskompleksitet. Der er noget, som minder om Chardonnay fedme og sødme. Finalen med citrus og friskhed. Vinen har i øvrigt også fået 2 glas i den legendariske italienske vinbibel Gambero Rosso.

Købt hos Atomwine til 50 kr. pr. flaske ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4/7 

Skriv et svar