2011 Molino di Sant’Antimo, Brunello di Montalcino Paolvs, Toscana, Italien

2011 Molino di Sant'Antimo, Brunello di Montalcino Paolvs, Toscana, ItalienLidt smuk Brunello di Montalcino Paolvs fra vinhuset Molino di Sant’Antimo, der ligger ved Castelnuovo dell’Abate lidt syd for Montalcino by … lige mellem den lille flod Orcia og bjerget Monte Amiata tæt på det historiske kloster Abbazia di Sant’Antimo.

Vinhuset ejes af Carlo Vittori, der købte en ældre og forladt vingård syd for Montalcíno tilbage i starten af 1980’erne. Før købet havde Carlo været vinmager på  Val di Suga og Castello Romitorio, men ønskede at lave sine egne vine. Han havde den overbevisning, at det kunne lykkes med hårdt arbejde.

Og det lykkedes, hvilket gjorde at Carlo senere kunne udvide produktionen, bl.a. via købet af Castello di Romitorio, som blev lagt ind under Molino di Sant’Antimo. Det gav bl.a. Carlo muligheden for at producere Brunello di Montalcino.

I dag driver Carlo Vittori omkring 40 hektar vinmarker sammen med hustruen og sine 3 døtre … én af dem kan vi se i en gæringstank på billedet ovenfor.

Derudover driver familien også en omgang bed and breakfirst fordelt på to ejendomme Molino og Poderenuevo ai Campi. Den sidstnævnte ejendom er købt omkring år 1999 og er siden renoveret totalt.

Den årlige vinproduktion ligger på mellem 80.000 og 100.000 flasker. Produktionen omfatter en smule olivenolie, men det primære er selvfølgelig vinene. Carlo laver 11 forskellige vine, herunder denne Brunello di Montalcino Paolvs, som kommer fra vinhusets nordligste marker, som netop ligger indenfor Brunello appellationen. Det er selvfølgelig 100% Sangiovese.

Brunello di Montalcino Paolvs  er lavet i rustfrie og temperaturstyrede ståltanke med maceration i 14 dage, hvorefter vinen lagrer 24 måneder i en blanding af slovenske egefade på 30 hektoliter samt franske tonneaux egefade … der svarer til omkring 4 barriques eller mere præcist 928 liter. Derefter flaskes vinen, lagrer yderligere 12 måneder og frigives så til salg.

Næsen er virkelig ægte Toscana … tør jord, endda masser af jord, tobak, blommer, hindbær, lakrids og klare balsamiske noter med et strejf af nogle urter, let rosmarin og grøn peber.

I munden er vinen virkelig blød, cremet … fløjl, men fortsat med italiensk, balsamisk syre og klart definerede tanniner. Virker fortsat meget ung og vil klart vinde med nogle år – tænker 3-5 år – i kælderen.

Forhandles af Supervin, hvor prisen er 369 kr. for en nyere 2013’er, mens prisen ved køb af 6 flasker er 319,95 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7