2013 Francis Ford Coppola Winery, Zinfandel Diamond Collection, Californien, USA

2013 Francis Ford Coppola Winery, Zinfandel Diamond Collection, Californien, USANaturligvis er én af de 13 vine i Diamond Collection serien på Zinfandel … den mest plantede drue i Californien. Hvis USA skulle vælge en nationaldrue, så ville det klart blive Zinfandel og selvfølgelig laver Coppola også vine på Zinfandel.

Vinen er dog ikke på ren Zinfandel, men består af 77% Zinfandel og 23% Petite Sirah. Druerne kommer – som ved de andre vine i Diamond Collection serien – fra opkøbte druer. De kommer fra forskellige områder af Californien, bl.a. fra de kølige zoner i Paso Robles og de varmere områder i Monterey.

Vinmageren Corey Beck siger selv, at der er er blandet Petite Sirah i vinen for at give en modbalance til den mørke, kraftige og lidt jammy frugt, som Zinfandel ofte giver i Californien. Det skulle give en større kompleksitet i det endelige blend.

Det har måske også påvirket alkoholen, som kun ligger på 13,3% … langt under de 14%, som Zinfandel oftest besidder. Vinen lagres i 12 måneder på franske egetræsfade inden aftapning.

Og der er faktisk godt med eg i næsen sammen med solbær, brombær, blommer, lakrids, kanel, vanilje, fedme, sødme og en smule mentol.

Smagen er ikke så voluminøs som forventet, men byder på nogle jernagtige noter, nogle bitre noter og stramme tanniner, som virkelig sætter sig på fortænderne. Frugten er i stedet tynd og syrlig … passer nærmest ikke til duften. Der er forholdsvis kort eftersmag.

Forhandles af Otto Suenson, hvor prisen er 149 kr.

Rating 4/7