2013 Compañía de Vinos Tricó, Albariño Tabla de Sumar, Rías Baixas, Spanien

2013 Compañía de Vinos Tricó, Albariño Tabla de Sumar, Rías Baixas, SpanienSidste vin på S’vinbar blev en charmerende spanioler …  Albariño Tabla de Sumar fra Rías Baixas vinområdet i det nordvestlige Spanien. Vinhuset hedder Bodega Compañía de Vinos Tricó og ligger i Salvaterra de Miño tæt på byen Vigo i Pontevedra helt ud mod kysten.

Compañía de Vinos Tricó ejes og drives af den legendariske vinmager og iværksætter José Antonio López, som tidligere som vinmager har stået bag andre vinhuse som Morgadió og Lusco do Miño. Han har samlet været med til at etablere en håndfuld vingårde i området og flere end 25 forskellige Albariño-vine bærer i dag hans signatur.

José Antonio López etablerede Compañía de Vinos Tricó i 2007 og her fik han for første gang foden under ejet bord med køb af små 5 hektar vinmarker. Derudover køber José også druer fra en flok betroede vinavlere, der har sagt ja tak til at lade José guide og vejlede dem i, hvorledes vinstokkene skal passes og plejes.

Både José’s egne vinmarker og mange andre vinmarker under hans tilsyn i Salvaterra de Miño dyrkes efter økologiske principper uden brug af kemiske produkter og der satses i det hele taget på en vinavl, hvor der indgribes så lidt som muligt i alle processerne. Målet er at lave vin med karakter, som afspejler Albariño druen personlighed samt det lokale terrior i Rías Baixas.

Vinhuset fik navnet Compañía de Vinos Tricó, som slet og ret betyder Vinfirmaet Tricó, hvor Tricó er den spanske betegnelse for et uventet barn. Og den første vin fik også blot navnet Tricó, mens etiketten fik en illustration, som José’s moder havde tegnet i hendes skolehæfte som barn på folkeskolen i Cequeliños.

I dag producerer vinhuset 6 forskellige vine, herunder denne Albariño Tabla de Sumar, som første gang er lavet i 2010 og er tiltænkt som værende en billigere udgave af Tricó … mere beregnet til salg pr. glas på vinbarer. Den er som storesøsteren selvfølgelig lavet på 100% Albariño og på rustfrie ståltanke. Den er lavet 6 måneder på samme ståltanke og derfter yderligere 6 måneder på flaske inden frigivelse.

I næsen er vinen aromatisk med blomster, tyggegummi, fersken, abrikos, grønne æbler, passionsfrugt, lidt appelsin, søde urter, estragon, tørhed, lidt gamle papkasser, mineraler, gras og noter fra grønne blade. I munden lidt en syrebasse, hvor syren nærmest mærkes på tænderne og dybere i munden. Der er urter, krydderier, mineraler og lemon i smagen.

Ikke fundet en forhandler herhjemme … på S’vinbar kostede en flaske vistnok 250-300 kr.

Rating 4/7