2015 Bodegas Don Diego, Sed de Tramoya Verdejo-Viura, Rueda, Spanien

2015 Bodegas Don Diego, Sed de Tramoya Verdejo-Viura, Rueda, SpanienBodega Pedro Escudero ligger i den lille by La Seca omkring 25 kilometer sydvest for Valladolid i Rueda appellation. Og Bodegas Don Diego – som står bag denne Sed de Tramoya Verdejo-Viura – er et lille sideprojekt fra Pedro Escuderos børn Pablo, Maria og Diego Escudero.

Vinen bliver dog produceret på Bodega Pedro Escudero, som er grundlagt i 2002 af Pedro Escudero sammen med hustruen Paula. Pedro var selv opvokset i området og havde i flere år beskæftiget sig med vin.

Bodega Pedro Escudero har i alt 32 hektar vinmarker, hvor der udelukkende dyrker de hvide druesorter Verdejo og Viura, hvilket giver bases for 4 forskellige hvidvine, nemlig vinene Fuente Elvira Verdejo, Fuente Milano Verdejo og Fuente Milano Verdejo-Viura samt Valdelainos Verdejo.

I dag er sønnen Pablo Escudero ansvarlig vinmager … men udover dette har han også – sammen med sine søskende Maria og Diego – gang i projektet Bodegas Don Diego, hvor de fra vinmarken Tramoya laver 6 forskellige vine, nemlig serierne Tramoya og Varrastojuelo.

Bodegas Don Diego projektet er etableret med den hensigt, at præsentere et udvalg af mere moderne vine end normalt hos Bodega Pedro Escudero. Vinene laves – som hos faderen – alene på druerne Verdejo samt Viura. Og høsten fra vinmarken Tramoya sker også med et forholdsvis pænt udbytte på hele 70 hektoliter pr. hektar.

Denne Sed de Tramoya Verdejo-Viura er som navnet antyder lavet på druerne Verdejo og Viura … helt præcist med halv af hver drue. Viura vinstokkene er mellem 10-45 år gamle, mens Verdejo vinstokkene er omkring 15 år gamle. Vinen er lavet udelukkende på rustfrie ståltanke.

Viura kendes måske mest under navnet Macabeo, og den anvendes primært i den nordlige del af Spanien samt i Sydfrankrig. Macabeo er en ikke-aromatisk druesort, som mest bruges sammen med andre druer for at modvirke oxidation.

I næsen er det eksotiske frugter, abrikos, urter, laurbærblade og samtidig fornemmes der en stor sødme i vinen. I smagen er vinen en smule vandet i udtrykket, men ellers meget lettilgængelig med sødme, krydderier, urter og igen de tropiske frugter. De fleste omkring bordet synes meget godt om vinen.

Forhandles hos Glud Vin, pris 69 kr.

Rating 3,5/7 

Skriv et svar