2011 Stefano Accordini, Acinatico Amarone della Valpolicella Classico, Veneto, Italien

2011 Stefano Accordini, Acinatico Amarone della Valpolicella Classico, Veneto, ItalienI vinene fra vinaftenen forrige weekend iler vi videre, nemlig med denne Acinatico Amarone della Valpolicella Classico vinhuset Stefano Accordini, som ligger i byen Negrar i hjertet af Valpolicella.

Azienda Agricola Accordini Stefano har sine rødder tilbage til 1929, hvor Gaetano Accordini købte 4 hektar jord omkring byen Negrar sammen med hustruen Giuseppina Bertani og begyndte af avle druer. Sønnen Stefano overtog vingården og solgte primært sine Valpolicella vine på det lokale marked. Dengang producerede man alene få vine og ingen Amarone.

Det var først da sønnerne Tiziano og Daniele kom ind i familieforetagendet sidst i 1970’erne, at der kom gang i en mere struktureret produktion og salg af vinene.

Daniele havde forinden uddannet sig til ønolog på skolen Conegliano Veneto, og det smittede af på vinene. Således startede man med nye beplantninger af Corvina, Corvinone, Rondinella samt Molinara og i 1980 lavede de to brødre også husets første Amarone.

Tiziano og Daniele har i forening formået at bringe Accordini op i den bedste klasse i Veneto. I Negrar råder familien fortsat over de 4 hektar vinmarker og for nylig har man også købt yderligere 6 hektar oppe i bakkerne ved Fumane, og her har de bygget et helt nyt vineri med alt hvad hjertet kan begære af topmoderne isenkram til vinfremstilling.

Brødrene er i dag assisteret af Tizianos sønner Giacomo og Paolo samt Danieles søn Marco, som er yngste familiemedlem og allerede i gang med uddannelsen til ønolog.

Til vinfestivalen 9. maj sidste år hos Jysk Vin mødte jeg faktisk Paolo Accordini. Paolo er en særdeles rar fyr, og vi fik en lang snak om Amaroner. Dengang skrev jeg; “Jeg er sådan set lidt Amarone modstander, idet Amaroner ofte smager som rosinvand. Men nogle gange render man ind i fantastiske Amaroner … og vinene fra Accordini hører til i denne klasse”.

Huset laver 6 forskellige vine, nemlig Valpolicella Classico, Acinatico Ripasso, Paxxo Rosso, Acinatico Amarone, Vigneto Il Fornetto Amarone og en Acinatico Recioto. Sidst smagte jeg den fabelagtige Vigneto Il Fornetto, men denne gang er det altså lillesøsteren Acinatico Amarone della Valpolicella Classico.

Vinen er lavet på Corvina, Rondinella og Corvinone, som er tørret på loftet i 120 dage inden vinifikationen. Den trækker en højoktan på 16,5% og byder i næsen på brændte fade, blommer, tørret frugt, mælkechokolade, vanilje, sød lakrids, kanel og derudover en lidt parfumeret note.

Smagen er også meget voluminøs med blommer, dadler, sød kanel … generelt meget sød, fyldig vin.

Hvem medbragte vinen: Paul

Købt hos Jysk Vin, hvor prisen er 279 kr.

Rating 5/7  

Skriv et svar