2012 Concha y Toro, Marques de Casa Concha Carmenere, Cachapoal, Chile

2012 Concha y Toro, Marques de Casa Concha Carmenere, Cachapoal, ChileMandag stod den på vin til et bestyrelsesmøde, og én af vinene var denne Marques de Casa Concha Carmenere, som er lavet under appellationen DO Peumo, som ligger i provinsen Cachapoal i O`Higgins regionen i den centrale del af Chile omkring 85 kilometer syd for Santiago.

Vi er her hos en af de helt store internationale megakoncerner Viña Concha y Toro. Og det er et gigantisk foretagende., som jeg også har skrevet om tidligere. Vinhuset har bare i Chile omkring 8.720 hektar vinmarker spredt rundt vinregionerne Maipo, Maule, Rapel, Colchagua, Cachapoal, Curico og Casablanca i Chile og omsætter for langt over 6 milliarder kroner årligt.

Det er måske nok det største sydamerikanske vinhus, som laver vine under mærker som fx Sunrise, Frontera, Casillero del Diablo, Terrunyo, Amelia, Carmín de Peumo, Don Melchor og så dette Marques de Casa Concha. Vi kender nok mest vinhuset fra supermarkedsvinen Casillero Del Diablo … det er den med djævlen på etiketten og fra vinen Sunrise … ja, den med den orange etiket.

De ejer udover de mange hektarer i Chile – samt de mange brands – også en række andre vingårde andre steder, bl.a. Viñedos Emiliana, Viña Cono Sur, Viña Maipo, Viña Palo Alto, Viña Maycas del Limarí, Viña Canepa, Fetzer Vineyards og Trivento Bodegas y Viñedos.

Marques de Casa Concha vinserien hører under det, som vinhuset kalder deres Fine Wines, og serien består af i alt 8 vine på forskellige druer, hvoraf denne Carmenere således er én af dem. Den er lavet af vinmageren Marcelo Papa, som er uddannet ønolog fra Universidad Católica de Chile og har været hos Viña Concha y Toro siden 1998. Han er ansvarlig for hele serien Marques de Casa Concha.

Der er ellers ikke så mange informationer om produktionen, udover at vinen er lagret på franske egefade i 18 måneder.

Næsen er sådan lidt rustik, måske endda svag animalsk med mørke bær, solbær, lidt muldjord, mødding, mentol og grafit. I munden er der peber, fin tørhed, mørke bær, tanninerne til stede, men ikke dominerende. Der er også lidt syre og en lidt let surhed af en slags.

Købt i SuperBrugsen i Odder for 2 år siden, pris 110 kr.

Rating 3,5/7 

Skriv et svar