2012 Bodegas Félix Lorenzo Cachazo, Gran Cardiel Verdejo Viura, Rueda, Spanien

2012 Bodegas Félix Lorenzo Cachazo, Gran Cardiel Verdejo Viura, Rueda, SpanienByggemødets første vin blev denne Gran Cardiel Verdejo Viura fra vinhuset Bodegas Félix Lorenzo Cachazo, som ligger Lige udenfor den lille by Pozaldez syd for Valladolid i appellationen DO Rueda i Castilla y León.

Vinhuset er grundlagt i 1993 af Félix Lorenzo Cachazo samt hustruen Rita. De er reelt 3. generation af vinbønder og havde oprindelig deres lille vineri i en kælder midt i Pozaldez. Da Félix og Rita overtog familieforetagendet, så investerede de i et moderne vinene udenfor byen, og derfra har de lavet deres vine siden 1993.

Vingården har selv kun 30 hektar vinmarker, men er reelt en stor negociantforetagende, som opkøber deres druer hos andre vinavlere i området. Det betyder også, at deres produktion ligger tæt på 1 million flasker vin årligt.

Félix Lorenzo Cachazo er en respekteret vinbonde i appellationen DO Ruedo, og familien Cachazo var også blandt de vinhuse, som var initiativtagere til oprettelsen af appellationen tilbage i 1980. Ruedo ligger som nævnt i Castilla y León og ligger forholdsvis højt, omkring 700-800 meter over havets overflade, hvilket giver et koldt klima om natten, som gør at druerne beholder deres aroma.

Ruedo er Verdejo land … den absolutte hoveddrue i Rueda. Verdejo har mere karakter og smag end de fleste andre hvide sorter i Spanien. Vine på Verdejo har en frisk frugtig duft, suppleret med nødder.

I dag er næste generation i form af Félix og Ritas to sønner Angela og Eduardo ved at overtage driften. Angela er ønolog/vinmager, mens Eduardo fungerer indenfor markedsføring og eksportsalget. Til produktionen af vinene får drengene også hjælp fra den ansatte ønolog Eulogio Calleja Martinez.

Denne Gran Cardiel Verdejo Viura er – som du måske har luret – lavet på 2 forskellige druer, nemlig Verdejo selvfølgelig samt druen Viura. Blendet skulle her være 50/50 af de to druer. Viura kendes måske mest under navnet Macabeo, og den anvendes primært i den nordlige del af Spanien samt i Sydfrankrig. Macabeo er en ikke-aromatisk druesort, som mest bruges sammen med andre druer for at modvirke oxidation.

I næsen er vinen en smule neutral … der er lidt pærer, fersken, hyld måske og svagt anes også lidt eksotiske frugter. I munden er der grape, let bitterhed, lemon, let og samtidig en smule vandet i udtrykket. Fin og frisk hvidvin uden at imponere.

Købt hos SuperVin, hvor prisen er 89,95 kr. ved køb af 1 flaske og 69,95 kr. ved køb af 6 flasker.

Rating 3,5/7 

Skriv et svar