2012 Louis Jadot, Côte de Beaune-Villages, Bourgogne, Frankrig

Sidste bourgogne fra Jadot … så skal I slippe for flere. Det var denne Côte de Beaune-Villages, som var madvinen under torsdagens bourgognesmagning i Randers Vinlaugh, forestået af Kjær & Sommerfeldt.

Jeg har faktisk en onkel, som var vinkyper hos Kjær & Sommerfeldt, og jeg kan huske mine sommerferier i staden, hvor jeg som helt ung dreng bl.a. var med min onkel på arbejde. Der undrede jeg mig over, hvorfor man da spyttede vinen ud? Ja, det undrer jeg mig vel egentligt fortsat over ;o)

Kjær & Sommerfeldt er både Kongelig Hofleverandør og samtidig Københavns ældste vinhandel. Firmaet startede med at handle vin i 1875, så det fylder faktisk 140 år her i 2015 … vistnok den 31. marts. Det har siden 1928 haft butik på Gammel Mønt, der gennem tiderne har haft besøg af både royale og kendte kunder samt nogle af verdens mest respekterede vinhuse.

Nå, men det var et sidespring. Tilbage til denne Côte de Beaune-Villages, som er lavet med druer, som kommer fra alle områderne i Côte de Beaune, dog undtagen Aloxe-Corton, Beaune, Pommard and Volnay. Da der er 20 regioner i Côte de Beaune, så kommer druerne således fra mange forskellige marker og dækker et samlet stort område.

Gæringen er så naturlig som muligt (vildgæring) i åbne kar på afstilkede druer, og undergår forholdsvis lang gæring, ofte mere end en måned, for at ekstrahere så megen aroma, farve og tannin som muligt fra druerne. Der efter lagrer vinen på egetræsfade 12 måneder.

Duftmæssigt minder denne Côte de Beaune-Villages meget om aftenens første Bourgogne Rouge Couvent des Jacobins med lidt skarphed, urter, røde og syrlige bær. Smagen er måske en smule mere blid og har mere fylde, men i forhold til prisen fortsat lidt skarp og lukket.

Forhandles af Kjær & Sommerfeldt, pris 209 kr.

Rating 4/7  

Skriv et svar