2011 Louis Jadot, Pernand-Vergelesses Blanc Clos de la Croix de Pierre, Bourgogne, Frankrig

Appellationen Pernand-Vergelesses ligger i Côte de Beaune i Côte d’Or … den gyldne skråning. Côte de Beaune er den sydligste del af hele Côte d’Or og ligger mellem Côte de Nuits og Côte Chalonnaise.

I Côte de Beaune laves overvejende rødvin, men det er de hvide som udmærker sig mest, og AOC Pernand-Vergelesses gør normalt ikke det store væsen af sig. Men lige præcis derfra … fra Louis Jadots egen vinmark Clos de la Croix de Pierre kommer denne vin.

Marken Clos de la Croix de Pierre ligger nu faktisk meget godt, lige ved siden af den berømte premier cru mark En Caradeux, ikke langt fra den lille landsby Pernand. Højderne her varierer fra 260 til 380 meter over havets overflade.

Undergrunden er kalkholdig med en meget stenet overflade. Ved indgangen til marken er der placeret et stort kors … som jo selvfølgelig har lagt navn til marken.

Marken er primært tilplantet med Pinot Noir, men altså også lidt Chardonnay. Louis Jadot laver da også både en hvid og en rød vin fra marken.

Jeg nævnte i mit første indlæg om Louis Jadot, at de laver vine fra ikke mindre end 100 appellationer, og nu har jeg også talt vinene, og kom – med tungen lige i munden  – frem til ikke mindre end 290 forskellige vine. 290 forskellige vine mine damer og herrer … der er sgu da noget at holde styr på.

Og denne Pernand-Vergelesses Blanc Clos de la Croix de Pierre er blot én af dem … nummer 203 på listen, hvis man tager dem i alfabetisk orden. Eller var det nummer 204? Fuck, jeg tæller sgu ikke igen.

Druerne til vinen presses nænsomt og mosten fadlagres derefter 15-18 måneder på franske egetræstønder.

I næsen er der smørnoter, lidt fedme, et dejligt landligt udtryk, floralt med orkideer. I munden mærkes straks en stor kompleksitet. Her er der syre … uden det bliver for meget, fedme … uden det bliver for meget. Vinen er aromatisk, blid og intens. Meget elegant Chardonnay … nærmest lidt muskler med elegance … næsten som et møde mellem Schwarzenegger og Grace Kelly. Og hvor kunne det være fedt at smage vinen i en ældre årgang. Aftenens bedste vin.

Forhandles af Kjær & Sommerfeldt, normalpris 279 kr., tilbudspris ved smagningen var 210 kr.

Rating 6/7  

Skriv et svar