2011 Cisterzienser Weingut Michel, Cabernet Sauvignon Merlot Trocken, Rheinhessen, Tyskland

Fredag Spätburgunder dag … men ingen Spätburgundere i køleskabet … uskik, men meget passende fandt jeg dog en tysker … blot på Cabernet Sauvignon og Merlot. Men kan tyskerne også lave vin på de druer? Indtil nu har jeg – ud fra mine erfaringer – været skeptisk, men denne lille sag fra Cisterzienser Weingut Michel viser, at tyskerne er godt på vej.

Vinhuset ligger i den lille by Dittelsheim-Heßloch i Rheinhessen, og navnet skyldes,  at vingården er bygget på resterne af et gammelt Cistercienser-munkekloster, nemlig Cisterzienser Kloster Otterberg – et søsterkloster til det verdensberømte Kloster
 Eberbach.

Cisterzienser Kloster Otterberg blev grundlagt i 1108. Allerede dengang startede de drikfældige hvide munke med at producere vine omkring Heßloch, for – som de hed i klosterets regler – skulle munkene selv forsøge sig med brød og drikke.

Efter reformationen og bondeoprøret i 1553 måtte munkene imidlertid forlade klosteret. En del år senere i 1645 overtages administrationen af forfædrene til de nuværende ejere, nemlig Ulrich og Karen Michel. De er 8. generation af i selve vinhuset og et par unge og dynamiske mennesker. De driver i dag vinhuset med god hjælp fra den ældre generation af familien.

Ulrich Michel har studeret ønologi på Geisenheim og har derudover arbejdet i både New Zealand og Sydafrika inden han vendte hjem og overtog tøjlerne i familieforetagendet. Karen er landbrugsuddannet … og det passer jo som fod i handske. Parret laver en række fine arketypiske vine blandet med en moderne stil, der viser, hvad tysk vin med høje ambitioner kan levere.

Familien har 20 hektar vinmarker, bl.a. markerne Liebfrauenberg og Mondschein i Heßloch samt Filetstück Löwenberg i Bechtheim. Her dyrker de sorterne Riesling, Silvaner, Weißburgunder, Grauburgunder, Chardonnay, Gewürztraminer og Sauvignon Blanc samt de røde Spätburgunder, Frühburgunder, St. Laurent, Dornfelder, Cabernet Sauvignon og Merlot.

Husets rødvine er opdelt i 3 serier, nemlig Trockene Rotweine, Feinherbe Rotweine og Barrique Rotweine. Denne Cabernet Sauvignon Merlot Trocken kommer fra sidstnævnte … dvs. en vin, som har lagret på barriques. Hvor lang tid fremgår dog ikke.

Udover vine producerer familien også lidt … sennep, ja du læste rigtigt. De laver nemlig en Silvaner-Kräuter-Sennep samt en Riesling-Sennep-Chutney.

Nå, men lad os smage denne Cabernet Sauvignon Merlot Trocken. I næsen er der søde noter, kirsebær og lidt mørkere bær, vanilje, mynte, papkasser og brændte toner. Smagsmæssigt godt med frugt, lidt peber, kaktus og godt med tørhed og let bitterhed. God tysk Cab-Merlot … lover godt for fremtiden.

Forhandles hos WineFLY, pris 110 kr.

Rating 4/7 

Skriv et svar