2010 Weingut Drautz-Able, Spätburgunder Neckarsulm Scheuerberg GG, Württemberg, Tyskland

Med næste vin er vi hos vinhuset Drautz-Able, som ligger i byen Heilbronn i vinområdet Württemberg, og vinen fra huset er denne Spätburgunder Neckarsulm Scheuerberg GG, igen en af de spændende Grosses Gewächs og fra et spændende område.

Württemberg er sammen med Baden nogle af de sydligste vinregioner i Tyskland. Württemberg er med 11.180 hektar vinmarken også et af de største områder, kun overgået af naboen Baden samt Pfalz og Rheinhessen, mens de i samlet produktion i hektoliter også bliver slået af Mosel. Til gengæld er Württemberg sammen med Pfalz det område, hvor der produceres mest rødvin i Tyskland. 85% af produktionen i Württemberg varetages oftest af moderne lokale kooperativer.

Solen og varmen giver vinene større sukkerindhold i druerne og dermed mulighed for mere alkohol end i andre tyske vine. Württembergvine drikkes hovedsagelig lokalt. Op mod halvdelen er rødvine, produceret af druerne Trollinger og Lemberger.

Weingut Drautz-Able er grundlagt helt tilbage i 1496 af Jodokus Drautz, men huset fik først navnet Drautz-Able i 1960, da Martin Drautz giftede sig med Christel Able. I dag er det datteren Monika Drautz, som ejer vingården og driver den sammen med sønnen Markus.

Vinhuset har 16 hektar vinmarker, bla. markerne Stiftsberg, Wartberg, Scheuerberg og Katzenbeisser. Her dyrker de sorterne Trollinger, Lemberger, Spätburgunder, Pinot Meunier, Samtrot, Merlot, Dornfelder, Regent og Cabernet Sauvignon samt de hvide sorter Riesling, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Kerner, Müller-Thurgau, Sylvaner og Gewurztraminer.

Huset byggede i 1983 et helt nyt og moderne vineri midt mellem deres marker, og derudover er vinhuset kendt for, at være én af pionererne i brugen af franske barriques. Faktisk startede de med dette helt tilbage i 1986. Vinhuset har siden 1994 været medlem af VDP og har derudover været medstifter af HADES og Deutsches Barrique Forum.

HADES er en sammenslutning af vinavlere i Württemberg, som blev grundlagt i 1986 med henblik på at studere brugen af nye egetræsfade i vinproduktionen.

Her har vi topvinen Spätburgunder Neckarsulm Scheuerberg GG fra Weingut Drautz-Able, en Grosser Gewächs (GG) fra marken Neckarsulm Scheuerberg.

Duftmæssigt er stilen her mere kold og mineralsk med ristede noter, hindbær og kirsebær, masser af krydderurter, blomster, røg og næsten blæk i næsen. Smagen er også lidt mere krydret med pebernoter, god ren frugt, måske en anelse mere neutral til at starte med, men der er en rigtig god eftersmag, cremet med eg, ristede noter og blide tanniner.

Forhandles af Tysk Vin Klub, pris 225 kr.

Rating 4,5/7  

Skriv et svar