2012 Union Wine Company, Kings Ridge Pinot Noir, Oregon, USA

Det er ikke mange uger siden, at jeg sidst smagte Pinot Noir fra Oregon … og sidste weekend smagte jeg en anden flaske af den herlige eliksir fra Oregon, nemlig denne Kings Ridge Pinot Noir fra vinhuset Union Wine Company, som holder til tæt ved byen Tualatin i Willamette Valley … en 15-20 kilometer syd for Portland.

Union Wine Company er grundlagt i 2005 af Ryan Michael Harms. Han havde nogle år forinden flyttet til Oregon, og havde arbejdet hos flere vinhuse, inden han selv grundlagde Union Wine Company. Han ville ikke acceptere, at vine lavet i Oregon skulle være dyre, så én af grundtankerne hos Union Wine Company er produktion af kvalitetsvine til menneskepenge.

JP Caldcleugh er ansat vinmager og hjælper Ryan med produktionen. JP havde inden skiftet til Union Wine Company arbejdet 12 år på førende vingårde i Californien, Australien og New Zealand.

Ryan Michal Harms driver udover Union Wine Company også vinhuset Christopher Michael Wines sammen med hans bror Eric Christopher Harms.

I begge vinhuse produceres vinene med druer købt fra vinbønder rundt om i Oregon, og hos Union Wine Company betyder det en produktion af 3 forskellige serier af vine, nemlig først vinen Underwood, som laves i en Pinot Noir og Pinot Gris udgave … og de sælges både på flaske og dåse.

Topvinen hedder Alchemist og laves i 2 udgaver på henholdsvis Chardonnay og Pinot Noir. Og så er der denne Kings Ridge, som laves i 3 udgaver, nemlig Pinot Gris, Riesling og Pinot Noir. Og det er lige præcis den sidste vi her har fat i … nemlig i årgangen 2012.

Og er det så den eliksir, som jeg havde forventet? Nej … knap nok. Kvalitetsmæssigt når vi ikke en vin som 2011 Longplay Wine, Pinot Noir Jory Bench Reserve Lia’s Vineyard. Slet ikke. I næsen … og glasset for den sags skyld … er vinen mørkere. Der er bitre kirsebær, grønne toner og krydderier … og den elskelig Pinot duft med stald og finesse er svær at finde.

Smagen er i starten meget skarp og bestemt ikke imødekommende. Det skal dog med til historien, at vinen – med lidt tid og varme i glasset – vinder en smule og åbner sig mere. Så afsløres flere nuancer og en ganske okay syre … men helt stort bliver det aldrig. Og det er vel også ganske okay … men til prisen fås langt bedre tysk Spätburgunder.

Købt hos Smalle Vine, pris 149 kr.

Rating 3,5/7  

Skriv et svar