2011 Finca Las Moras, Malbec Reserva, San Juan, Argentina

Fredagens vin blev denne Malbec Reserva fra vinhuset Finca Las Moras, som ligger i San Juan regionen, dvs. et godt stykke nord for Mendoza. Her ved San Juan-floden – som forsyner husets vinmarker med krystalklart smeltevand oppe fra Andesbjergene – ligger Finca Las Moras med samlet lidt over 1.100 hektar vinmarker.

San Juan flodens fuldstændige renhed, de mange soltimer og det ekstremt tørre vejr gør al form for kemisk pleje unødvendig. På den måde er der skabt de mest fantastiske betingelser for naturlig og ikke mindst økologisk vækst af druerne.

Megen sol, hård vind og kolde vintre er betingelserne på markerne. Derfor har man plantet en masse brombærbuske, for at beskytte vinplanterne mod det hensynsløse klima. Finca Las Moras har sit navn fra disse brombærbuske, idet Moras betyder brombær. Finca Las Moras kan derfor vel nærmest oversættes til “Brombærgården”.

Men det er nu vinen, som er den store vare hos Finca Las Moras. Vinhuset har deres marker 3 steder, Pedernal Valley, Zonda Valley (hvor denne Malbec Reserva kommer fra) samt Tulum Valley.

Vinmager hos Las Moras er Eduardo Casademont, men selve Finca Las Moras tilhører det kæmpe vinfirma Grupo Peñaflor, som omfatter Trapiche, Finca Las Moras, Bodegas El Esteco, Bodegas Santa Ana, Michel Torino og Andes Viñas vinhusene. Dermed ikke noget romantisk bavl om en lille vinbonde, som laver sine egne vine med hjertet. Her er det big business og en produktion på mange millioner liter vin om året.

Denne Malbec Reserva kommer som nævnt fra Zonda Valley, hvor markerne består af meget sandet jord, dog med leret underjord og stenet indhold, der stammer fra San Juan floden. Denne dal ligger meget tæt på 2 bjergkæder (west and east walls), hvilket resulterer i en sen solopgang og en tidligere solnedgang. Dagtemperaturerne er dog meget høje, men tager hurtigt af hen under aften og falder hurtigt til 12 til 14 grader i sommerperioden.

Vinen har lagret 12 måneder på fransk eg og herefter 6 måneder på flaske inden frigivelsen.

Duftmæssigt en vin med godt med chokolade, kakao, brombær, fedme, men også en dejlig animalsk duft med svag kostald … næsten lidt biodynamisk i udtrykket. Herudover er der lidt ristede toner samt lidt vanilje. I munden er vinen blød, næsten fløjl … ganske blid, men også med lidt syre, solbær. Er måske en smule neutral, men bestemt en vin, som rigtigt mange vil kunne lide. Svagheden er klart, at den bliver lidt anonym … næsten kedelig.

Forhandles hos Glud Vin, pris 99 kr.

Vinanmeldelse 4/7 

Skriv et svar