2011 Bodegas Alceño, TW 12 Meses Monastrell, Jumilla, Spanien

2011 Bodegas Alceño, TW 12 Meses Monastrell, Jumilla, SpanienOnsdag et tiltrængt glas druesaft efter travl og hektisk kort arbejdsuge … og det blev denne sag, en TW 12 Meses Monastrell fra Bodegas Alceño, som ligger ved byen Jumilla i området Murcia i det sydøstlige Spanien.

Vingården er grundlagt tilbage i 1870 af den ihærdige vinhandler Roque Martinez sammen med to partnere, og i dag ejes vingården af 4. generation, nemlig Pedro Luis Martinez … gården har da også navnet Bodegas Pedro Luis Martinez, selvom vinene markedsføres som Bodegas Alceño.

Selvom gården i 1870 var den første af sin slags i Jumilla til at handle vin, så var det imidlertid først i år 2000 under Pedro Luis Martinez, at Bodegas Alceño selv begyndte at lave og tappe deres egne vine.

Fra projektets start er der blevet investeret meget i moderne teknik, for at kunne lave så god vin som muligt, og i dag produceres der omkring 500.000 flasker årligt fordelt på 9 forskellige vine, hvoraf denne TW 12 Meses Monastrell således er én af dem. Ambitionen er at lave vine med en moderne, ren profil.

Ledelsesmæssigt drives gården af vinmageren Juan Miguel Benítez, som kan tillægges meget af æren for den fremgang, som vinene fra huset har fået, bl.a. har denne vin høstet flotte 90 Parker point og samlet har vinhuset fået over 90 priser for deres vine.

Huset ejer samlet omkring 400 hektar jord, hvoraf 336 hektar er Monastrell, 10 hektar Syrah, 20 hektar Tempranillo, 14 hektar Macabeo og endelig 20 hektar Airén.

Monastrall druen kender vi normalt som Mourvèdre … hoveddruen fra Bandol. Mourvèdre kræver varme og kræver tid. Den smager ikke godt når den er ung, men her til denne vin kommer druerne heldigvis også fra meget gamle vinstokke dyrket på kalkholdig, mager jord. Høstudbyttet er så lavt som 1 kilo druer per vinstok.

Alle druer høstes manuelt og gærer i temperaturkontrollerede ståltanke. Efter endt gæring lagres vinen 12 måneder i 300 liters nye egetræsfade.

Og duftmæssigt en dejlig rustik, landlig, animalsk vin med sødme, engelsk lakrids, kanel, solbær og brombær, egeplanker, vanilje og kakao. Smagen er præget af sødme, stor fed frugtrigdom … meget rund og varm i udtrykket, bløde tanniner, svagt sødt krydret og generelt meget easygoing. Tanninerne markerer sig på tænderne og fastholder lidt bid, og det er nok meget godt. Skøn vin.

Forhandles hos Jysk Vin, pt. på tilbud til 72 kr. v/6 stk., og det er sgu en sindssyg god pris … få da lige købt 6 af dem.

Vinanmeldelse 5/7  

Gavmild … eller blot meget tørstig, men 5 Thumbs Up skal vinen sgu ha’.

2 tanker om “2011 Bodegas Alceño, TW 12 Meses Monastrell, Jumilla, Spanien”

 1. 12 messe alceno monastrell årg 2011

  Hvor kan denne købes og hvad koster den??

  Mvh
  Klaus

 2. Hej Klaus
  Vinen kan vist ikke findes i DK i øjeblikket. Jysk Vin har tidligere solgt den, men ser ikke ud til at have den i øjeblikket. De har i stedet vinen Syrah Premium 50 Barricas fra samme vinhus. Den har jeg dog ikke smagt. Alternativt skal du købe vinen i udlandet, hvor TW 12 Meses Monastrell kan købes for omkring 14€.
  vh Ulrik

Skriv et svar