2016 Weingut Moric, Blaufränkisch Lutzmannsburg Alte Reben, Burgenland, Østrig

2016 Weingut Moric, Blaufränkisch Lutzmannsburg Alte Reben, Burgenland, ØstrigNæste i vinsmagningen var denne fine Blaufränkisch Lutzmannsburg Alte Reben fra den fabelagtige Weingut Moric.

Roland Velich fra Weingut Moric er nok én af de bedste østrigske fortolkere af vine på Blaufränkisch … måske endda den allerbedste og sidst, da jeg smagte en 2013 Blaufränkisch Neckenmarkt Alte Reben fra ham, der skrev jeg også om vinhuset.

Atter er det svært at finde mange oplysninger om produktionen, men hvis den er lavet som de øvrige, så er med spontangæring i åbne kar med maceration over 3 uger og derefter lagring i 20 måneder på bærmen i store 500 og 1.000 liters egefade inden flaskning uden klarering eller filtrering.

I næsen fornemmer man da også noget eg fra start sammen med en saltet saftighed. Der er lakrids, jod, røg, lejrbål, tørret kød, rosmarin, gazebind, let vanilje og en frugt bestående af brombær, ribs og virker tæt, kompakt og intens … men på en luftig måde

Smagsmæssigt er vinen utrolig jernagtig og mineralsk … har nærmest et skelet bestående af jern og sten, mens frugten er sorte kirsebær, tranebær, hindbær og ribs med en vild syrlig grøn note, lidt gran, mørk chokolade og let ristede aromaer. Det er en vin, der helt er skåret i jern … meget kraftigfuld, men på denne lette, overdådige samt fine måde. Mums. 96 point.

Forhandles af Österreich Vin, hvor en flaske koster 695 kr.

Vinanmeldelse 6/7