2017 Réva, Barolo Ravera, Piemonte, Italien

2017 Réva, Barolo Ravera, Piemonte, ItalienVores aften sluttede med et glas af en gammel kending, for det var nemlig vinen Barolo Ravera fra det tjekkede piemontiske vinhus Réva beliggende på Località Gallinotto lidt udenfor Monforte d´Alba i retning mod Dogliani.

Det er et fremragende vinhus, som jeg selv tidligere har besøgt tilbage i sommeren 2019 og det – samt masser af info om selve vinhuset – kan du læse mere om i mit blogindlæg; Besøg hos Réva … totalt toptjekket resort, spa, restaurant og vinhus.

Denne Barolo Ravera har jeg også smagt før, hvilket var i årgang 2013, men 2017’eren er også på Nebbiolo druer fra den øst- og sydøstvendte mark Ravera i Novello i 380 meter højde og ligger faktisk ved selve vinhuset og resortet. Høsten foregår manuelt og der laves kun 4.500 flasker af denne vin årligt

Giana Luca Colombo har lavet Barolo Ravera med spontangæring alene med druernes egne naturlige gærceller i store kugleformede egetræskar over 30-35 dage, mens den malolaktiske gæring sker i ståltanke. Derefter er vinen så lagret 24 måneder på egefade.

Slam … og samtidig lidt en overgang fra en blød burgundisk vin til en jernhård, tanninrig og oldschool Barolo. I næsen vælter det op med både violer, læder, tjære, kamfer, engelsk lakrids, godt med lerjord og tørrede rosenblade spredt udover det hele. Frugten er så syrlige kirsebær og hindbær, lidt bitre campariagtige elementer og en syre, der virker tæt, koncentreret og så aftryk fra fadlagringen med vanilje samt mælkechokolade.

Smagsmæssigt styrer de syrlige kirsebær og ribs suppleret med en syre, der også trækker et bundt med af sure citroner. Det er tørt og virker ung som bare pokker. Det giver bid, karakter og tanninerne er vilde, knastørre … men har også gnubbet sig op af noget fløjl, så det også giver en rund fornemmelse samtidig. 96 point.

Forhandles i dag bl.a. af VildMedVin, hvor en flaske normalt koster 999 kr., men kan fås til rabatpris på 699 kr.

Vinanmeldelse 6/7