2019 Weingut Salwey, Oberrotweiler Henkenberg Spätburgunder GG, Baden, Tyskland

2019 Weingut Salwey, Oberrotweiler Henkenberg Spätburgunder GG, Baden, TysklandNæste vin blev en god, gammel kending, nemlig Oberrotweiler Henkenberg Spätburgunder Große Gewächs fra Weingut Salwey og her i seneste årgang 2019.

Salwey er også et fantastisk vinhus, som jeg selv har besøgt … det har jeg beskrevet i mit blogindlæg Besøg hos Weingut Salwey i Oberrotweil … der kan du også læse mere om vinhuset. Det er et vinhus, som jeg er ganske betaget af. Faktisk er mit logo øverst her på Houlbergs Vinblog lavet med et foto fra Weingut Salweys vinkælder.

Grosse Lagen marken Henkenberg strækker sig over bakkekammen mellem Oberrotweil og Burkheim mod vest. Jordbunden består af vulkanske aflejrninger og en tynd topjord af löss. Høstudbytterne ligger på omkring 40 hektoliter pr. hektar og alle druer håndplukkes og håndselekteres inden gæringen i åbne gæringstanke.

Gæringen foregår med delvist hele klaser ved en høj temperatur på 25-33 grader i 14 dage. Efter gæringen lagrer vinen 12 måneder på barriques, hvoraf en 1/3-del er nye, inden vinen aftappes uden filtrering.

Salweys egetræsfade er lavet af træ stammer fra deres egne skove i Kaiserstuhl, og træet bliver derefter sendt til de bedste bødkere i Bourgogne, som laver fadene til Salwey.

Sidst jeg smagte denne vin, da var det i en årgang 2018, men denne 2019 er mindst lige så god.

Næsen er mindre reduktiv end 2018’eren, idet der er langt mindre med heksehyl, krudt og duft af nytårsskyts dagen efter, men der er dog fortsat en animalsk, sød hestestald. Det dufter herregodt og har en frugt med jordbær, hindbær, lidt syrlige røde drops og denne fine og nærmest svævende følelse. Det suppleres med lærkeskud, estragon, grangrene, saltlakrids, vanilje, kanel , karamel og mælkechokolade.

Smagsmæssigt har 2019’eren også en flot syrlighed med rabarber, ribs og grape … let, fin, spændstig og præcis suppleret med et grønt og frisk bid, meget rank og stadigvæk med let sødme, nogle vanilje, mælkechokolade og karamel elementer samt salte mineraler. Det smager himmelsk, så 95 point.

Forhandles af Vinova, hvor en flaske koster 345 kr., mens prisen er 295 kr. ved køb af 3 flasker.

Vinanmeldelse 6/7