2017 Domaine Weinbach, Riesling Schlossberg Grand Cru Cuvée Ste Catherine, Alsace, Frankrig

2017 Domaine Weinbach, Riesling Schlossberg Grand Cru Cuvée Ste Catherine, Alsace, FrankrigAftenens sidste vin var også en reprise fra sidste mesterskab, nemlig Domaine Weinbachs fine Riesling Schlossberg Grand Cru Cuvée Ste Catherine … her i en årgang 2017 mod 2016 sidste gang.

Jeg skal dermed også undlade atter at skrive om vinhuset, men blot fokusere lidt på vinen, som er lavet med druer fra den del af Schlossberg marken, som kaldes Sainte Catherine. Det er ikke som måske forventet den øverste del af marklen, men derimod den nederste del, som er kendt for at give mere fedtede vine.

Vinens navn er hentet fra helgenen Sainte Catherine, som fejres den 25. november, og det er typisk på denne sene dato, at druerne til Cuvée Catherine høstes fra vinstokkene, der er omkring 60 år gamle. Alt drives fuldstændig biodynamisk.

Som med 2016’eren er der godt med kalk, kridt og blomster, men heller ikke her noget petroleum. Generelt stødte vi i løbet af aftenen meget sjældent på petroleum duft, men vinene var også alle til den unge side. Her er der i stedet rank og grøn frugt, stikkelsbær, pærer, men det virker ikke hårdt, selvom der også dukker mineraler op. Tværtimod dufter vinen meget lys, smuk og uerfaren grøn.

Smagsmæssigt er det et meget delikat vin med et godt hjerte, god og styrende syre, syrlig frugt med stikkelsbær, æbler, småsure citroner, mynte, kalk og en lille rund saftevandsfornemmelse, da vinen har en klar og tydelig sødme, men runder tingene fint af. Det er sådan lidt en balsamvægt bokser … væver, hurtig og rap på benene, men leverer varen elegant og rent.

Forhandles af Philipson Wine, hvor en flaske koster 525 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 6/7