2017 Weingut Kühling-Guillot, Nierstein Pettenthal Riesling GG, Rheinhessen, Tyskland

2017 Weingut Kühling-Guillot, Nierstein Pettenthal Riesling GG, Rheinhessen, TysklandWeingut Kühling-Guillot var selvfølgelig også repræsenteret ved sidste europamesterskab i tør Riesling. Dengang var det med Nackenheim Rothenberg Wurzelecht Riesling Großes Gewächs. Nu er det med deres 2017 Nierstein Pettenthal Riesling Großes Gewächs.

Det er en vin, som jeg første gang smagte i en årgang 2008 og blev aldeles forelsket i. Den er lavet med druer fra marken Niersteiner Pettenthal, som er beliggende i den sydlige ende Roter Hang … den røde skråning og har en 70% hældning som den stejleste topmark i hele Rheinhessen. Den røde skiferklippe når her næsten overfladen og giver en mineralsk Riesling med stort krydderi.

Vinen er vinificeret på store, gamle træfade og gærer alene med druernes egne naturlige gærceller og så lidt indgriben som muligt, da vinen næsten skal lave sig selv. Efter endt gæring lagrer den med bærmen i 12-15 måneder.

Igen er det en meget ung Riesling, som endnu ikke byder på petroleum, men derimod så meget andet. Der er lidt bioprut, krudt, et renseri, blomster, let fennikel, abrikos, stikkelsbær, solrøde æbler, grape, gamle habitjakker, katteurt, røg, mynte, et par cykelslanger og plastikdunke … er sådan lidt over det hele, men fuck det dufter godt.

Smagen er moden, cremet med masser af frugt, pærer, abrikos, god surhed og medium fylde. Syren er nærmest både luftbåren og stram med masser af sten, jern og mineraler, meget tør, men blødt samt behageligt, krævende, lækker og med smuk balance.

Forhandles af Atomwine, hvor en flaske koster 499 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7