2017 Weingut Von Winning, Forster Pechstein Riesling GG, Pfalz, Tyskland

2017 Weingut Von Winning, Forster Pechstein Riesling GG, Pfalz, TysklandDenne Forster Pechstein Riesling Großes Gewächs fra Weingut Von Winning var også med sidste gang vi battlede om Europamesterskabet i Riesling. Dengang klarede den sig med årgang 2016 ret godt, men nu  vinen sgu i årgangen nyere med der ganzen mollevit … sejren!

Pechstein marken var allerede i 1828 tillige med Kirchenstück betegnet som de to allerbedste marker i hele Pfalz. Pechstein har sit navn efter undergrunden med vulkansk basalt fra den gamle vulkan Pechsteinkopf. Marken ligger orienteret mod sydøst op imod skovkanten i 120-160 meters højde. Udover basalt er jorden også rig på silt, røde sandsten og ler … lige til mineralske vine.

Markerne dyrkes biodynamisk og i vinkælderen sker vinifikation også anderledes end andre steder. Vinmageren Attmann arbejder med spontangæring af den ufiltrede most uden temperaturkontrol i træfade af forskellig størrelse.

Disse træfade er ikke kun de traditionelt benyttede tyske fade, men også fade fra de allerbedste producenter i Bourgogne. Og netop Frankrigs store vine er Attmanns store inspiration, og det er især Bourgognes store vine, der er hans målestok for den kvalitet, han søger at opnå fra Pfalz’ absolut bedste marker.

Denne Forster Pechstein Riesling GG er fra husets bedste mark Forster Pechstein, også vinificeret og lagret sur lie på holzfass … og vinen flaskes uden klaring, filtrering eller brug af pumper.

Og sikke da en indbydende aroma, æterisk let med noter af pærer, karamel, vanilje, kanel, honning, marcipan, forårsblomster, citrus, . Der fornemmes stor dybde, inderlighed, kalk, ultralette og bløde mineraler, en lille aromatisk fedme … det er rundt, let. blidt samt forførende som bare pokker. Det er en duft, som man bare knuselsker og bare skal fortsætte.

Smagen er så raffineret, blid og præcis, at man må bøje sig … man får en zen øjeblik, hvor tiden står totalt stille. Der er både syrlig abrikos, modne smågrønne æbler, sødme og virkelig smukt balanceret. Men tag ikke fejl, for damen her har en syreskarp mineralitet, skarp som barberblade, smidig som en livlig danserinde og poleret som en nyslået mønt. Det smager freaking godt.

Forhandles af Atomwine, hvor en flaske koster 499 kr.

Vinanmeldelse 6,5/7