2015 Dopff au Moulin, Pinot Noir Coeur de Barrique, Alsace, Frankrig

2015 Dopff au Moulin, Pinot Noir Coeur de Barrique, Alsace, FrankrigNæste vin blev en 2015 Pinot Noir Coeur de Barrique fra det lille vinhus Dopff au Moulin, der ligger i den smukke, gamle by Riquewihr nedenfor Grand Cru marken Schoenenbourg.

Vinhuset drives af Dopff familien, der har levet af vinfremstilling siden 1574, selvom det oprindelig gennem årene var som bødkere, for det er først midt i 18. hundrede tallet, at familien med Jean Dopff også begyndte at handle med vin. Det blev Jeans søn Jean-Gustave Dopff, som startede familiens egenproduktion af vin, fik opkøbt vinmarker og i det hele taget lagde grundstenen til det vinhus, som fortsat eksisterer i dag.

Det var også Jean-Gustave, der byggede den nuværende vingård lige udenfor bymuren i Riquewihr … i det område, som kaldes Au Moulin for foden af det berømte og majestætiske Schoenenbourg, en af ​​de 51 Alsace Grands Crus marker, så derfra stammer navnet Dopff au Moulin.

Dofff familien har også i 1976 via Pierre-Etienne Dopff været én af pionererne i etableringen af den succesfulde AOC Crémant d’Alsace appellationen, som nu over 40 år senere står for produktionen af over halvdelen af de producerede crémant’er i Frankrig.

Det var derfor også Pierre-Etienne som på Dopff au Moulin sikrede, at Crémant d’Alsace vinene udgjorde en stor del af husets samlede produktsortiment … og i dag producerer de fortsat lidt over 10 forskellige crémant’er.

Siden 1998 er det Pierre-Etiennes søn Etienne-Arnaud Dopff, som har stået for driften og han fortsætter med at udvikle ejendommen efter de visioner og værdier, som hans forfædre startede … at producere de mest autentiske vine.

Vi smager her husets 2015 Pinot Noir Coeur de Barrique, hvor druerne kommer fra en mark på en sydvendt bjergskråning i 250 meters højde nær Grand Cru marken Sporen. Druerne er høstet med et udbytte på 60 hektoliter pr. hektar.

Gæring og maceration er sket over 24 dage med daglig overpumpning, hvorefter vinen – som navnet også afslører – er lagret 10 måneder på burgundiske barriques og nogle lidt større foudres.

Allerede i næsen er vinen langt mere grøn end de forrige vine … men der er også en klar duft af træ eller fade, nærmest frisk træ med lidt kanel og vanilje, kaktuspiller, grannåle samt tranebær. Duften er på ingen måder eksplosivt eller stor … nærmere lidt lukket og nærig.

I munden er vinen ren, skarp og grøn. Det er tranebær, hindbær, kirsebær,  meget stram og stålsat. Der er næsten også lidt træsmag, jord og mineraler.

Ikke fundet herhjemme, men i hjemlandet koster den 17,95€ … svarende til 134 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7