2017 Domaine Bachey-Legros, Santenay Les Charmes Vielles Vignes, Bourgogne, Frankrig

2017 Domaine Bachey-Legros, Santenay Les Charmes Vielles Vignes, Bourgogne, FrankrigVi fortsatte med mer’ rød burgundisk Santeney vin, nemlig denne Santenay Les Charmes Vielles Vignes årgang 2017 fra Domaine Bachey-Legros.

Vinhuset ligger i Santeney og drives i dag af brødrene Samuel og Lénaïc Legros, der selv er den 6. generation på vingården.

De har samlet 18 hektar med vinmarker, der er fordelt over de bedste terroirs i Santenay samt nabobyerne Chassagne -Montrachet og Maranges. Langt de fleste vinstokke er plantet mellem 1935 og 1955 … en enkelt parcel i Santenay Clos Rousseau Les Founeaux er endda fra 1914.

Her smager vi deres 2017 Santenay Les Charmes Vielles Vignes, hvor druerne kommer fra den lille lieu-dit Les Charmes, der ligger i den sydligste ende af Santenay, hvor den støder op til 1. Cru marken Clos Rousseau. Jeg kan ikke finde oplysninger om selve produktion, men den har lagret i 12 måneder på fad og derefter 2 måneder i ståltanke.

I næsen er det en landlig, animalsk og fyrig vin … har lidt krudt, røg, ung, frisk med grannåle, dyb fad, selvom fadpræget egentlig ikke er så dominerende eller tydelig. Der er let babybræk på den fede måde, sure sokker, men samtidig også meget afdæmpet og balanceret med nogle letbrændte noter. Frugten er måske lidt til den mørkere side med brombær, kirsebær og hindbær … meget indbydende.

Smagen er så elegant og frugten så fin, ren, rank, frisk og balanceret, men atter er det på en afdæmpet måde. Den har samtidig denne lidt drilske og provokerende syre, så fin, klar og delikat … nærmest æterisk og Jesus, hvor det smager godt.

Forhandles flere steder, bl.a. Uhrskov Vine, hvor en flaske koster 369 kr.

Vinanmeldelse 6/7