2019 Hidden Bench Vineyards, Estate Pinot Noir Unfiltered, Niagara Peninsula, Canada

2019 Hidden Bench Vineyards, Pinot Noir Unfiltered, Niagara Peninsula, CanadaVi fortsatte med mere Pinot Noir i form af denne Estate Pinot Noir Unfiltered 2019 fra Hidden Bench Vineyards, der ligger i Beamsville i Niagara Peninsula regionen i Canada.

Hidden Bench Vineyards er grundlagt i 2003 af Harald Thiel og hans familie. De har samlet 31,5 hektar vinmarker fordelt på 3 marker med fokus på Pinot Noir, Chardonnay og Riesling.

Det er markerne  Locust Lane Vineyard, Rosomel Vineyard samt  Felseck Vineyard … alle dyrkes økologisk og produktionen ligger på omkring 120.000 flasker vin, der produceres af Harald … og siden 2017 med hjælp fra vinmageren Alex Baines.

Denne Estate Pinot Noir Unfiltered er lavet med druer fra alle 3 marker og selvfølgelig høstet med håndkraft og så i kold udblødning i 5-6 dage inden gæring, der er alene er sket med druernes naturlige gærceller og omrøring 2 gange dagligt. Derefter er vinen lagret på franske fade i 10 måneder inden samling i ståltanke og aftapning på flaske.

Duftmæssigt er det en svedig animalsk vin … der er bogstaveligt både armsved, landlighed, salt og havvand med en kølig stil, grannåle samt kanel og vanilje, søde kirsebær, amarene kirsebær, baconfedt, røget paprika, mælkede noter, meget fed og kraftig … endda lidt brovten i sin fremtoning.

I munden er vinen rund, læsket og saftig med en blæk’et syre, blomster, violer, godt med tranebær samt lidt kirsebær og ellers en pæn portion tørhed.

Vinene fra huset forhandles af Den-Can Wine, men denne er ikke fundet i sortimentet, så prisen kender jeg ikke.

Vinanmeldelse 5/7