2014 Feudo Maccari, Grillo, Sicilien, Italien

2014 Feudo Maccari, Grillo, Sicilien, ItalienDen forgangne weekend bød på lidt hvidvin, mest efter ønske fra fruen og jeg lystrer jo … for det meste. Valget faldt på denne Grillo fra vinhuset Feudo Maccari, som holder til syd for byen Noto på den allersydligste del af Sicilien.

Feudo Maccari er grundlagt i år 2000 af Antonio Moretti i samarbejde med hans datter Monica. Samlet har de opkøbt 174 hektar jord fra utallige jordbesiddere i området, så deres marker er fordelt på 50 forskellige parceller, dog med samlet 3 større marker.

Alle markerne ligger på sydlige bjergskråninger på den sydligste spids af Sicilien med kun omkring 1 kilometer til havet.

Hjertet af vinhuset er ejendommen Maccari, hvor far og datter også har deres vineri. Omkring 70% af markerne ligger omkring Maccari og markerne var allerede tilplantet med vinstokke, som havde leveret druer til vinproduktion i over 30 år.

Samlet laves der 6 forskellige vine på Feudo Maccari, nemlig denne Grillo, en Rose di Nero d’Avola, en meget rost rød Nero d’Avola samt vinene Saia, Maharis og Sultana.

Grillo druen har vi lige snuset til én gang tidligere her på vinbloggen. Det er druesort, som primært findes på Sicilien. Den kendes også navne som Riddu eller Rossese Bianco, og den kan klare meget høje temperaturer, hvorfor den også passer godt til Sicilien, hvor den er meget udbredt … specielt på den vestlige del ved Marsala.

Den stammer formentlig fra Sicilien eller Apulien, og findes – udover på Scilien – også på de Æoliske øer nord for Sicilien.

Druerne til denne Grillo fra Feudo Maccari kommer fra vinmarker, som er tilplantet i 2002. Vinen er lavet på rustfrie ståltanke og er lagret på ståltanke uden skallerne.

I næsen er frugten også meget eksotisk, så det er en herlig blanding af ananas, modne æbler, fersken, abrikos, citrus, kernelæder, mandler med en vis tørhed. Der fornemmes også en vis fedme i vinen.

Smagsmæssigt er der en god syre/nerve i vinen … let krydret og der ligger en sødme lige underneden. Ved lidt varme i glasset kommer sødmen mere frem. Den bliver ikke for syrlig og ikke for sød … fin balanceret vin.

Købt hos SuperVin til 139,95 kr. Havde jeg købt 6 flasker havde prisen været 95 kr.

Rating 4,5/7