2016 Camerano, Barolo Cannubi San Lorenzo, Piemonte, Italien

2016 Camerano, Barolo Cannubi San Lorenzo, Piemonte, ItalienJeg smagte også ved bord 4 endnu en Camerano Barolo og det blev denne 2016 Barolo Cannubi San Lorenzo.

Vinen er fremstillet på druer fra en markparcel på blot en enkelt hektar i den berømte Cannubi San Lorenzo-mark i Barolo.

Høsten foregår manuelt, gæringen starter spontant på druernes naturlige gærceller og macerationen varer omkring 40 dage. Efter endt fermentering har vinen lagret 36 måneder på tonneaux fade, hvorefter den er flasket uden klaring eller filtrering og lagret 12 måneder yderligere inden frigivelse.

I næsen virker Barolo Cannubi San Lorenzo mere tæt, lidt mere varm i udtrykket … fortsat med blomster, lakrids, skovbund, æter, kamfer, rosenblade, violer, gammelt læder, tobak, tjære, gazebind, kardemomme, småkager og frugt med kirsebær, jordbær, ribs … og hvor bliver man i godt humør.

Vinen er efter barolo’ske forhold meget drikkeklar … og meget frugtrig, meget ren og med en cremet, blød og rund smag med en moden frugt, modne og afbalancerede tanniner, tøjlet syrlighed og samtidig virker vinen lys, let, tæt, rig, feminin og elegant, så dermed klart 94 point.

Forhandles af Distinto, hvor en flaske koster 599 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7