2017 Domaine l’Ancienne École, La Dame Anglaise Vinsobres, Rhône, Frankrig

Som nævnt tidligere, så laver Domaine l’Ancienne École 2 forskellige AOC Vinsobres vine. Denne engelske dame La Dame Anglaise Vinsobres har Anna Thorburn nok opkaldt efter sig selv.

Som den anden Vinsobres vin er den lavet på 50% Grenache og 50% Syrah fra vinmarker på sydvestvendte skråninger i 400 meters højde med en jordbund af primært kalksten, sand og ler.

Druerne til vinen er håndplukket og vinen er fermenteret i gamle cementkar og har fået malolaktisk gæring. Modsat dens søstervin l’Essentiel er 75% af denne vin lagret  over 2 år på et mix af nye og gamle fade. Der laves årligt 1.500 flasker af vinen.

Fadpræget kan allerede duftes fra første snif … virker opulent, tyk samt fed med både sød finsk og engelsk tør lakrids, vanilje, sød tobak og lakridskonfekt, landlig, flæsket og røget … har saftige blommer, en snas brombær og solbær, noget meget modent over frugten og så kul, koldrøg, ristede kaffebønder og utrolig koncentreret.

I munden er det en fed og tæt vin … igen med en forstærket mørk frugt, brombær, blommer og solbær, rig og fyldig med pænt saftige tanniner. Det er en lille Rhône bombe af smag, men er klart fyldigere og mere tæt, voldsom og tykkere end l’Essentiel … men damm, den smager godt. 92 point.

Forhandles af Hands on Wines, hvor en flaske koster 149 kr.

Vinanmeldelse 5/7