2017 Domaine l’Ancienne École, Esprit du Nord Vin de France, Rhône, Frankrig

Vi sluttede Domaine l’Ancienne École med en Vin de France vin, men dog fortsat med druer fra Vinsobres, men da den er på ren Syrah, så opfylder den ikke appellationens regler, men lavet i samme ånd som vinene længere mod nord … Esprit du Nord Vin de France 2017.

Druerne er også her helt økologiske, håndplukkede og naturligt gæret i store betonkar, hvorefter vinen er lagt i store gamle egefade i 300 dage og har her undergået malolaktisk gæring. Vinen aftappet fuldstændig ufiltreret. Der laves årligt 600 flasker.

Det dufter faktisk af noget nordlig Rhône vin … flæsk, røget bacon, sorte oliven, saltlakrids samt en kølig stenet mineralitet. Det dufter vildt godt … frugten er tæt, kompakt og alligevel med landlig slagside og en bondsk karakter, godt med solbær, hyldebærsuppe, blommer samt let røg, røget salami, ristet kaffe og mørk bitter chokolade.

I munden er vi også lige røget et niveau op … tør, intens, urtet og mineralsk. Der er lidt tørre granitskæver, koldrøg, ren og mørk frugt, overmodne kirsebær og morbær, sorte oliven og på denne ret friske, frugtrige og kølige facon. Der er friskhed i frugten, mens tanninerne nok ikke er helt så vilde som i Nordrhône … men det er sgu ret tæt på, hvorved vinen bare smager røvgodt. 94 point og dermed er det samtidig en rigtigt godt køb.

Forhandles af Hands on Wines, hvor en flaske koster 199 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7