Houlberg tester lige 3 x Abremundos vine

Når jeg jo lige har smagt Marcelo Pelleritis Signature Malbec, hvorfor så ikke også lige smage et par vine fra det projekt, som han har sammen med vennen Pedro Aznar?

Både Marcelo Pelleriti og Pedro Aznar er begge passionerede for 2 ting i livet … musik og vin. Marcelo Pelleriti er vinmager og musiker, mens Pedro Aznar er musiker og sommelier.

Da Pedro fortalte Marcelo om sin drøm om selv at lave vine, så fortalte Marcelo om det perfekte, højtbeliggende område Valle de Uco i Mendoza og det blev således startskuddet til et joint venture med etableringen af vingården Abremundos ved Tunuyán i 2012.

Marcelo kan I læse mere om i indlægget om Signature Malbec vinen fra Marcelo Pelleriti Wines. Han havde tidligere arbejdet i Bordeaux som højre hånd for den verdenskendte flyvende vinmager Michael Rolland og var med til at lave en 2010’er Pomerol fra Château La Violette … en vin, som Robert Parker gav 100 point.

Pedro Aznar er sanger, sangskriver og musiker. Som 18-årig dannede han et rockband, som kom til at definere den argentinske rockscene i flere generationer. Gennem årene var han også med i jazzgrupper og har vundet tre Grammy-priser.

Filmmusik, solokarrierer og mange tildelte priser senere har Pedro nu fordybet sig i vinens verden og har uddannet sig til sommelier hos et af de mest anerkendte vin- og spiritusakademier i Argentina.

Den første vin, som Marcelo og Pedro lavede i projektet Abremundos, var en 2011 Página 1 … et blend lavet af Pedro fra nogle af Marcelos families vinmarker i Valle de Uco. Den var et mix på Cabernet Franc og Malbec, gæret på små franske egetræsfade og lavet som en limited edition med kun 1.200 flasker.

Successen kom øjeblikkelig, idet vinen allerede efter frigivelse i 2014 fik 99 point af vinkritikeren James Suckling og dermed blev hans højeste ratede vin i 2014. Og siden har vinpressen givet masser af udmærkelser til vinene fra Abremundos.

Nu er det Houlbergs tur til at anmelde 3 af vinene fra de to gæve musikere og vinmagere, for jeg tester nu husets lækre Octava Bassa i to årgange og så selvfølgelig vinen, som startede det hele Pagina 1, men i en nyere årgang 2017. Samlet har jeg smagt disse:

Octava Bassa er en vin, som er blevet rost til skyerne, da man får ekstremt flot vin til pengene. Jeg har selv smagt vinen før i en årgang 2014 og var dengang også duperet med 5 houlbergske tomler. Men det er – indtil nu – faktisk også den eneste vin, som jeg har smagt fra Abremundos projektet.

I de næste blogindlæg får i mine beskrivelser og anmeldelser af de 3 Abremundos vine … så stay tuned !!!