2014 Weingut Hanewald-Schwerdt, Dürkheimer Hochbenn Riesling, Pfalz, Tyskland

2014 Weingut Hanewald-Schwerdt, Dürkheimer Hochbenn Riesling, Pfalz, TysklandLad os da bare lige nuppe endnu en Riesling fra Weingut Hanewald-Schwerdt, men denne gang en Lagenwein, nemlig husets 2014 Dürkheimer Hochbenn Riesling … og sikke én af slagsen.

Denne Lagenriesling er lavet med druer fra marken Dürkheimer Hochbenn, som dog ikke er en så kendt mark. Mange lokale vinproducenter har parceller på marken, som har en jordbund med specielt buntsandstein … en slags rød og lysbroget sandsten.

Marken er dog en eftertragtet skråning, som ligger på den nordøstlige side af Dürkheim, lige ovenfor markerne Dürkheimer Rittergarden og Spielberg mod syd … klemt inde af Dürkheimer Steinberg mod nord og den store skov Pfälzer Wald.

Det er en mark, som let giver modne druer og flere producenter laver endda eiswein fra marken. Marken er omtalt allerede tilbage i 1381 og det fremgår, at marken fik sit navn Hochbenn, dels på grund af det høje beliggenhed samt ordet Benden, der igen kommer fra det højtyske ord Biunde, som betegner et stykke indhegnet jord, specielt reserveret til dyrkning af vin.

Weingut Hanewald-Schwerdts Dürkheimer Hochbenn Riesling har jeg ikke de store oplysninger om, men vinen er lagret en periode i store 500 liters Tonneau egefade.

Og hold nu kaje for en lækker aroma og et stort løft i forhold til foregående Gutsriesling. Her er det fed, næsten olieret væske med svag diesel og petroleum, fersken, melon og modne æbler. Det er sødme, lidt blide mineraler og samlet fyldig, rund og venlig.

Smagsmæssigt er det sgu også tæskelækker vin, fed og meget smagfuld. Der er igen nærmere olieret med tørrede abrikoser, salte og kandiserede citroner, litchi, nødder og pænt med sødme. Det er en virkelig intens vin, men har en fin syre, som giver vinen en god rygrad og smuk balance. Der er lidt bitterhed, men det er sgu vitterlig en berusende smuk vin.

Sælges på Vivino, hvor en flaske koster 149 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7