2015 Romanelli, Spoletino, Umbrien, Italien

Spoletino kalder Devis fra Azienda Agricola Romanelli sin vin på Trebbiano Spoletino … og sådan burde den egentligt også bare hedde, da druen – som jeg tidligere har skrevet om – slet ikke har noget slægtskab med de nok mere kendte Trebbiano Toscano, Trebbiano Abruzzese, Trebbiano Romagnolo og Trebbiano di Soave.

Hos Romanelli er det en ny vin, og den fremgår da heller ikke endnu af husets hjemmeside eller den fine brochure, som jeg fik udleveret ved smagningen hos Devis.

Druerne kommer dog fra forholdsvis ældre vinstokke, nemlig stokke plantet tilbage i 1996 og så er vinen lavet på rustfrie ståltanke med maceration i hele 40 dage … lidt usædvanligt for en hvidvin, men det giver en herlig og meget gul vin.

Faktisk havde jeg dagen forinden smagt vinen ved det store tasting table with service provided by sommeliers, så jeg havde smagt vinen flere gange under mit besøg i Umbrien.

Uha … jeg er bare vild med den næse, som byder på gule blomster, fersken og melon, smør, svag fedme og vingummi. Den virker nærmest kødfuld med salt, hasselnødder og masser af intensitet samt bundtræk. Yams.

Smagen er virkelig lige Spoletino … meget ren, stålsat med en fin og delikat syre, kridt, citron og grape. Det smager da bare hammergodt og lige min type vin, hvis det skal være hvidvin og ikke Riesling ;o)

Smagt på vingården og har ikke set nogen pris på den.

Rating 5,5/7