2020 Hay Shed Hill Wines, Block 2 Cabernet Sauvignon, Western Australia, Australien

2020 Hay Shed Hill Wines, Block 2 Cabernet Sauvignon, Western Australia, AustralienOgså Hay Shed Hill Wines var repræsenteret to gange i vor lille smagning og den anden vin var fra deres Block Series og det var denne 2020 Block 2 Cabernet Sauvignon.

Som navnet siger, så kommer Cabernet Sauvignon druerne fra block 2 på Hay Shed Hill marken og der er stokkene af Houghton-klonen plantet i 1975. De står på en nordlig skråning, som sikrer perfekte modning.

Efter høsten er all eCabernet Sauvignon stilket inden gæring i åbne gæringskar med traditionel pump over og efter endt gæring lå vinen på med drueskindet i yderligere 10 dage for at giver mere modne tanniner. Derefter er vinen så fadlagret 18 måneder på franske barriques og efterfølgende 6 måneder på flaske.

Duftmæssigt er denne vin klart mere Muhammed Ali end Tyson, for der er klart mere elegance. Det starter med oksefond, cedertræ og blyanter samt frugt med solbær, kirsebær, ribs, skovbund, muldjord og virker endda lidt støvet, mens fadpræget er pænt fremme med mørk chokolade, vanilje og samlet både styret elegance samt god dybde, så klart aftenens bedste vin.

Det gælder sådan set også smagsmæssigt, hvor der både er elegance, power og samtidig meget bordeauxfil. Smagen er godt koncentreret, cremet og samtidig kølig og rank, mens syren er ren, fin og nærværende. Frugten er mest solbær, brombær, hindbær og så lidt lemon. Her sidder alt, hvor det skal sidde og stilen er faktisk pænt europæiske, skarp og slet ikke opulent. 95 point.

Forhandles af Westerstrøm Vine, hvor en flaske koster 425 kr.

Vinanmeldelse 6/7