Houlberg smager vine fra Weingut Christopher Full i Zellertal i Rheinhessen

På der Hauptstraße midt i byen Mölsheim i Zellertal i Rheinhessen finder vi Weingut Full, som er et lille familieforetagende, som i dag drives af den unge Christopher Full sammen med sin far Thomas.

Zellertal er en tysk kommune i den sydøstlige del af delstaten Rheinland-Pfalz. Den ligger i kreisen Donnersbergkreis omkring 9 kilometer øst for kredshovedstaden Kirchheimbolanden og samtidig omkring 42 kilometer sydvest for delstatens hovedstad Mainz.

Vi er med andre ord i den rheinhessiske del af Zellertal.  Så fik vi lige det sat på plads.

Lidt om Weingut Full

Weingit Full skulle have eksisteret siden 1340 … men jeg kan ikke finde meget om historien. Men vingården er i dag ejet af Thomas og Claudia Full og deres 3 børn Christopher, Miriam og Melissa.

Det er dog den unge Christopher Full, som har overtaget driften og han har en  bachelorgrad i vinavl fra det berømte Geisenheim og han arbejder også ved siden af for Weingut Battenfeld-Spanier samt Kühling-Gillot.

Christopher er lidt af en revolutionær, når det kommer til vindyrkning og han laver vine både på forældrenes vingård og siden 2016 også med sin egen linje af vine ved siden af og udgives under hans eget navn Weingut Christopher Full … for ham er det vigtigt med innovation og kreative processer.

Familien har samlet 13,5 hektar vinmarker, hvor de bedste vinmarker er Mölsheimer Zellerweg am Schwarzen Herrgot samt  Silberberg og ved Hohen-Sülzer er det markerne Kirchenstück og Sonnenberg og i Nieder-Flörsheimer marken Frauenberg.

Der dyrker Christopher sorterne Riesling, Müller-Thurgau, Silvaner, Gewürztraminer, Bacchus, Ehrenfelser og Scheurebe samt de røde sorter Dornfelder, Spätburgunder. Saint Laurent og Portugieser.

Christopher kan godt lide at eksperimentere og især hans hvidvine laves med innovation via eksperimenter og ofte anvendes der enten barriques eller træfade ved lagringen af vinene.

Undergrunden er præget af kalksten og Rieslingdruen er den drue der bedst kan vise både historik, knowhow og undergrund. Han har selv kaldt de bedste af vinene for full-minante efter fulminante, som jo netop betyder strålende, mens indgangsvinen på Riesling er hans Full of Joy Riesling.

Vinene

Fra den danske importør Hands on Wines tester jeg nu en Ranger Magnum Chrome 6-løber af hvidvine fra Christopher Fulls egen linje, der selvfølgelig jo også laves på familiens vingård på hovedgaden i Mölsheim og det er disse vine:

Det er med andre ord et fint og blandet felt … med en fadlagret Sauvignon Blanc, to på burgundiske druer og så sidst 3 Riesling vine, hvor vi slutter med den bedste … enkeltsmarksvinen Mölsheimer Zellerweg am Schwartzen Herrgott Riesling.

Alle vin har næsten hver deres unikke etiket, der er en sommerfugl med noget, der nærmest minder om en Rorschach-test. Christopher siger selv, at hver sommerfugleart har et unikt mønster på vingerne  for at give dig Christophers personlige vision om vinenes karakter.

Konklusion

Sikke et dejlig felt af vine … næsten alle med et lille innovativt tvist, hvor Grauburgunder Full Of Rage var en ægte orangevin, der bare smagte monstergodt og imponerede mig.

Samlet et rigtigt højt niveau … og det mærkes bl.a. på de 3 vine på Riesling, hvor alle imponerede … selv den billigste Gutsriesling, der også meget passende hedder Full of Joy, men topvinen Mölsheimer Zellerweg am Schwartzen Herrgott Riesling også er toplækker.

Men alt det kan du jo læse mere om i mine anmeldelser, som jeg har linket til ovenover … som sædvanligt.