2012 Domaine Clos Romane, Cairanne Côtes du Rhône Villages, Rhône, Frankrig

2012 Domaine Clos Romane, Cairanne Côtes du Rhône Villages, Rhône, FrankrigVidere til vingården på Route de Sainte Cécile Les Vignes tæt på byen Cairanne, nemlig Domaine Clos Romane, som vi til Randers Vinlaughs smagning i torsdag smagte 3 vine fra. Den første var – som beskrevet – husets almindelige Côtes du Rhône, som jeg var ret begejstret for.

Her har vi så den næste, husets røde Cairanne, lavet på druer fra vinstokke med en alder på over 50 år. Vinen er lavet på 50% Grenache, 25% Syrah og 25% Mourvedre. Gæringen foregår i betontanke, og vinen lagres derefter 10 måneder i tankene og derefter 12 til 18 måneder i démi-muît (træfade på 600 liter).

Vinen er lavet siden 2011, idet Stéphane Charancon jo – som nævnt i det tidligere blogindlæg – i 2010 udtrådte af det lokale kooperativet, hvortil han tidligere levede druer og hvor han selv var vicepræsident. Kooperativet hedder i øvrigt Cave de Cairanne eller Maison Camille Cayran, og det er vi faktisk også stødt på før her på bloggen, nemlig da vi smagte deres 2010 Maison Camille Cayran, Gigondas.

Derudover ligger kooperativet i øvrigt også på samme vej … Route de Sainte Cécile Les Vignes. Det er et kooperativ med omkring 100 tilknyttede vinavlere, og kooperativet står for ca. 2/3 af den samlede produktion i kommunen … en ganske lille produktion på små 6 millioner liter vin om året.

Nå, men nok snak om kooperativet. Lad os smage på denne Cairanne Côtes du Rhône Villages.

Igen er der denne sindssygt gode duft, som vi også fandt i husets almindelige Côtes du Rhône med stald, solbær, næsten marmelade, jordbær og vanilje. Smagen er endnu mere koncentreret end deres Côtes du Rhône, og det klæder vinen rigtigt godt. Der er solbær, mild peber, tørhed … meget koncentreret og voldsomt behageligt. Smukt, og en super dejlig flaske Rhône.

Forhandles af Strobel Vinimport, pris 159 kr.

Vinanmeldelse 5/7  

Skriv et svar