2011 Domaine La Garrigue, Vacqueyras Cuvée de L’Hostellerie, Rhône, Frankrig

2011 Domaine La Garrigue, Vacqueyras Cuvée de L'Hostellerie, Rhône, FrankrigI det sydlige Rhone i Vaucluse ikke så langt fra byen Vacqueyras har familien Bernard dyrket vin siden 1850, hvor domænet blev grundlagt. I dag er det brødrere Maxime og Pierre – 5. generation på ejendommen – der står for driften. Maxime Bernard er “le chef” på domænet. Broderen Pierre Bernard deltager i arbejdet og er medejer, men driver samtidig det udmærkede hotel Les Florets i Gigondas.

Og 6. generation er også på vej ind i familieforetagendet. Maxime har datteren Agnes og en sønnen David, der begge arbejder på domænet samt den 19-årig søn Simon, der er under uddannelse og endnu ikke har besluttet sig for fremtiden.

Domaine La Garrigue ejer i alt 83 hektar vinmarker, hvilket gør domænet til en af de betydeligste producenter i området – især af Vacqueyras. Her håndplukker man, og man filtrerer heller ikke vinen. Det er i den gamle ånd. Vinen er klar, når den selv har bundfældet sig efter minimum 18 mdr. Her taler vi om vine, som er meget langt levende og har stor gemmepotentiale.

Domaine La Garrigue står for en herlig rustik og landlig stil med masser af power og frugt, som med alderen får selskab af en animalsk og til tider staldpræget tone. Rigtig vinter og efterårs vine.

Domænets 83 hektar fordeler sig således med 59,1 hektar Vacqueyras. 3,1 hektar Gigondas, 11,5 hektar Côtes du Rhône, 1,3 hektar Beaumes de Venise og omkring 8 hektar Vin du Table. Den sidste del bruges bl.a. til lidt Bag-in-a-Box vine.

Denne Vacqueyras Cuvée de l’Hostellerie er lavet på 75% Grenache og 25% Syrah, lagret på cementfade. Philip Cambie er konsulent ved produktion af husets vine … og ham kender vi jo rigtigt godt her på bloggen.

Duftmæssigt svag animalsk med Rhône krydderier,  krydderurter, mørke bær, lidt peber og svedsker eller blommer. En svag sødme fornemmes måske også. Smagen er præget af god blødhed, tørhed, engelsk lakrids. Meget frisk med god frugtrenhed … nærmest lyserøde frugter, som får vinen til at virke lidt ung.

Forhandles af Strobel Vinimport, pris 159 kr.

Vinanmeldelse 4/7    

2 tanker om “2011 Domaine La Garrigue, Vacqueyras Cuvée de L’Hostellerie, Rhône, Frankrig”

 1. Hej Houlberg,
  Jeg fandt ikke andre måder, at komme I kontakt med på…!?
  Det ser jo ud til, at dine indlæg osv, er ganske informative og godt gennemarbejdede, men layoutet!?
  Især farvevalget giver associationer a la death metal og/eller satanister, mere end god vin!
  Jeg må beklagelig vis stoppe med læsningen efter små 5 min., da jeg bogstaveligt talt får ondt I øjnene!
  Har du overvejet nyt layout eller måske blot, at skifte baggrundsfarve?
  Bh
  Christian H.

 2. Hej Christian
  Tak for dit input. Ja, nogle kan li’ moderen og nogle datteren. Måske har nogle sværere ved at læse hvid skrift på sort baggrund end det omvendte? Men point taken. Ligefrem death metal eller satanister har jeg nu svært ved at se. Layout var fra starten inspireret af Gastromands hjemmeside, som oprindelig også havde sort baggrund … men kan også godt se, at de er kommet lidt videre.
  vh Ulrik

Skriv et svar