2018 F.E. Trimbach, Riesling Selection de Vieilles Vignes, Alsace, Frankrig

2018 F.E. Trimbach, Riesling Selection de Vieilles Vignes, Alsace, FrankrigLegendariske Trimbach er nærmest synonym med god alsacevin og holder til i den idylliske 800 år gamle by Ribeauvillé, mens huset selv er grundlagt i 1626, hvor Jean Trimbach begyndte at producere vin for første gang.

Herhjemme er vinene blevet forhandlet af Sigurd Müller Vinhandel igennem mange, mange år og derfor var det også helt naturligt, at vi startede med en vin derfra … en 2018 Riesling Selection de Vieilles Vignes.

Det er en vin, der er lavet på Riesling druer fra Grand Cru marken Rosacker og lieu dit Muehlforst i Hunawihr og lieu dit Vorderer Haguenau i Ribeauvillé.

Markerne indeholder samme kalkstens jord og er henholdsvis syd og sydøstvendte, mens vinstokkene der er mere end 70 år gamle.

Vinen er vinificeret i ståltanke og gamle fade, men ingen malolaktisk gæring. Den bliver blot aftappet i foråret efter høsten og lagres så minimum 2 år i flasken inden den frigives. Den er ganske tør med under 0,3 gram restsukker pr. liter.

I næsen er der let petroleum og lidt diesel, citroner, gulerødder … eller i hvert fald lidt grøntsagsfond, gærede æbler, abrikos og man kan fornemme lidt krop, men også en vis luftighed.

Smagsmæssigt er det bundet forbandet godt sammen, godt med citroner og grape, en kontrolleret god syre, æblesyre, pivfrisk og mineralsk med en smule hvid peber i slutfasen. Det er en meget lækker Riesling … som altid fra Trimbach … 93 point.

Forhandles af Sigurd Müller Vinhandel, hvor en flaske koster 237,50 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7