N.V. André Clouet, Grande Reserve Brut, Champagne, Frankrig

N.V. André Clouet, Grande Reserve Brut, Champagne, FrankrigØstergade 1’s december Set Menu er ret fantastisk og består af 5 serveringer startende med lidt caviar i en lillebitte tærte, der bl.a. er lavet med lidt blæk og så dertil fik vi et glas af denne skønne Grande Reserve Brut fra champagnehuset André Clouet.

Det er et familiedrevet champagnehus, der i dag drives af Jean-François Clouet og har en historie helt tilbage fra 1741. Det ligger ved Bouzy, der måske er en af Champagnes mest eksklusive af Grand Cru kommuner.

Familiens marker ligger lige ved siden af Bollingers to berømte monopolmarker, der danner grundlag for den legendariske Bollinger Vieilles Vignes Francaises. Totalt råder man over 8 hektar vinmarker alle beliggende i Bouzy.

André Clouet laver rige og generøse champagner med en bred frugtfylde og storladen Pinot Noir smag. Flere Clouet champagner er produceret udelukkende på Pinot Noir, da netop Bouzy er kendt for at have de ideelle vækstbetingelser for denne ellers så vanskelige drue.

Denne Grande Reserve Brut er lavet på 100% Pinot Noir, hvor basisvinen er lavet i små rustfri stålkar ved kontrolleret temperatur på 16-18 grader. Når den malolaktiske gæring i samme kar afsluttes og før flaskningen, så blandes vinen med med lidt reservevin fra flere årgange og en lille del lagret på egefade. Så lagres champagnen på flasker i minimum 36 måneder sur lie før manuel degorgering.

Duftmæssigt fik jeg noteret noget toast, nødder samt en meget ren frugt af modne æbler, pærer og honningmelon, en animalsk mødding og så nogle papkasser samt et snert af spidskommen.

Smagen og boblerne er egentlig cremet med æblenote, pærer og abrikos samt venlige, mineralske elementer, en let sødme og virker samtidig en smule nøddet. Dejlig champagne. 92 point.

Forhandles flere steder, bl.a. Sigurd Müller Vinhandel og koster omkring 375 kr.

Vinanmeldelse 5/7