2016 Twee Jonge Gezellen, Krone Kaaimansgat Blanc de Blancs, Tulbagh, Sydafrika

2016 Twee Jonge Gezellen, Krone Kaaimansgat Blanc de Blancs, Tulbagh, SydafrikaDen næste spændende, mousserende vin fra Twee Jonge Gezellen blev denne Krone Kaaimansgat Blanc de Blancs årgang 2016.

Vi har nu fat i en mousserende vin på ren Chardonnay og her kommer alle druerne fra marken Kaaimansgat, der ligger i 700 meters højde i det kølige klima ved Elandskloof.

Vinen er lavet næsten som de foregående, hermed med Chardonnay høstet om natten på den 19. februar 2016 og der anvendes også kun den første, fritløbende saft efter første pres … kun 500 liter pr. ton. Derefter er basisvinen så lavet på ståltanke.

Andengæringen sket efter klassisk flaskegæret stil med modning på bærmen i de underjordiske kælder i 36 måneder inden degorgering, hvorefter vinen lagres lidt længere og så frigives.

Nu bliver det langt mere interessant i næsen … rustik, landlig og animalsk, har gærede og modne noter med nedfaldsæbler, bivoks, næsten lidt parfumeret med hæfteplaster, jod, vitaminpiller samt en smule appelsinskal, lindetræ, blomsterpollen og ristede mandler. Det er en duft, som man kan blive ved med at sidde og dufte til.

I munden er vinen også langt mere elegant end de foregående, men syren og dog også lidt mere vag, men det gør egentlig ikke noget, for det giver blot en let og luftigt udtryk. Boblerne eller moussen er også blidere og mere let, aftager hurtigt og er mere moden med lidt citrus, sure grønne æbler, en vis beskeden bitterhed og dette modne og rolige udtryk.

Forhandles af Winelovers.dk, men jeg kender ikke prisen.

Vinanmeldelse 5/7