2020 Twee Jonge Gezellen, Krone Borealis Cuvée Brut, Tulbagh, Sydafrika

2020 Twee Jonge Gezellen, Krone Borealis Cuvée Brut, Tulbagh, SydafrikaI min test af de 6 mousserende vine fra Twee Jonge Gezellen er næste i rækken også en nyere 2020 Krone Borealis Cuvée Brut.

Den er næsten lavet som den foregående mousserende vin blot ikke tilsat så sød dosage.

Det betyder, at den er lavet på halv Chardonnay og halv Pinot Noir og der anvendes også kun den første, fritløbende saft efter første pres … kun 500 liter pr. ton. Derefter er basisvinen så lavet på ståltanke.

Andengæringen sket efter klassisk flaskegæret stil med modning på bærmen i de underjordiske kælder inden vinen til slut så tilsættes en lille dosage, men holdt ganske tør som ægte Brut.

Duftmæssigt er der først lidt gærede noter og så ellers masser af friske, grønne æbler, æblesaft, fersken, let melon og så ellers pænt med blomster, en vis saftighed, krop, let sødme og en svag kalket mineralitet.

I munden er der en kombi af æble- og lemonsaft … friske grønne æbler, bitter lemon, men også en smule tropiske frugter i form af fersken, abrikos med en krydret og lidt saltet tørhed. Der er sgu liv i kludene, men det selvom det er salt og bittert, så bliver det aldrig helt syrligt, for vinen har en svag lille sødme.

Forhandles af Winelovers.dk, men prisen kender jeg ikke.

Vinanmeldelse 4,5/7