2018 Domaine la Bouïssiere, Gigondas, Rhône, Frankrig

2018 Domaine la Bouïssiere, Gigondas, Rhône, FrankrigDomaine la Bouïssiere er et fantastisk Rhône vinhus, som i dag drives af Gilles og Thierry Faravel. Og det er derfra, at jeg nu smager deres Gigondas i årgang 2018.

Domaine la Bouïssiere ligger lige ved foden af bjergkæden Dentelles de Montmirail … og den kan du endda se på denne vins etiket.

Vingården er grundlagt af Gilles og Thierrys far Antonin Faravel, som dog døde i 1988. Brødrene ejer 9 hektar Gigondas marker på skråninger af Dentelles de Montmirail i 350 meters højde med en eksponering mod nordvest, der sikrer længere modningstid for druerne.

Derudover ejes omkring 5 hektar i Beaumes de Venise, hvor druerne dog sælges til et kooperativ. Desuden har de nogle få hektar i Vacqueyras. Der laves 2 cuvéer fra hver appellation.

De to brødre bruger traditionelle metoder, men med megen omhu for detaljerne. Vinstokkene beskæres for at begrænse høstudbyttet og dermed øge koncentrationen, druerne håndplukkes og vinen flaskes ufiltreret. Resultatet er vine med stor koncentration, struktur, saft og kraft.

Denne 2018 Gigondas er lavet på 70% Grenache og 30% Syrah, som kommer fra 50 år gamle vinstokke på nogle af de højest beliggende vinmarker i Gigondas. Høsten sker via håndkraft og i flere omgange med afstilkning af 80% af druerne afstilkes og let presning inden gæringen.

I løbet af gæringsperioden laves daglig remontage og pigeage og efter endt fermentering er vinen lagret 12 måneder på dels ældre egefade foudres og betontanke.

Duftmæssigt er det et vinøst kraftværk, for op af glasset strømmer en urkraft af en aroma med bitre kirsebær, blåbær, tranebær, ristede mandler, jernbanesveller, tjære, jod, sod, lakridsrod eller tør engelsk lakrids, sorte oliven, granitskærver med kølig og virkelig powerfuld stil. Slam.

I munden fortsætter herlighederne, tør, bitter og så kraftfuld. Der er igen tør engelsk lakrids, granit, sten, blåbær, bitterhed og en komplet vild intensitet og stramme tanniner og en lysere, stringent og frisk syre. Det er sjældent, at jeg har smagt så god Gigondas.

Forhandles af Jysk Vin, hvor en flaske koster 215 kr., mens prisen kun er 169 kr. på tilbud ved køb af 3 flasker.

Vinanmeldelse 5,5/7