2018 Weingut Paul Schumacher, Walporzheimer Kräuterberg Spätburgunder, Ahr, Tyskland

2018 Weingut Paul Schumacher, Walporzheimer Kräuterberg Spätburgunder, Ahr, TysklandVi sluttede vort lille deja-vu med Weingut Paul Schumacher 2018 Walporzheimer Kräuterberg Spätburgunder … altså fra den mark, der af de fleste regnes som den den bedste vinmark i Ahr og vine fra netop den mark er da også normalt de dyreste hos alle producenterne.

Walporzheimer Kräuterberg ligger ved Walporzheim by og er på samlet 5,15 hektar og er en del af Großlage Klosterberg. Marken ligger i 110-180 meters højde på monsterstejle terrasser bestående af sort og brun skifer, greywacke sandsten og ler.

Den øverste del er Walporzheimer Gärkammer og Kräuterberg marken omslutter faktisk Gärkammer. Walporzheimer Kräuterberg har sit navn efter de urter – kräuter – der tidligere voksede der.

Igen er vinen lavet som de øvrige Schumacher vine med tidlig høst med lavt udbytte, spontangæring på åbne gæringskar startende med en koldmaceration i 4 dage og en efterfølgende gæring i 8-10 dage. Efter endt fermentering er vinen lagret 18 måneder på en kombination af nye og gamle barriques.

I glasset er Walporzheimer Kräuterberg Spätburgunder klart en kende mørkere end Rosenthal og man fornemmer også duftmæssigt tættere, mørkere og mere intens frugt. Stilen er dog fortsat lys, fin og virkelig elegant. Fadpræget også ganske stort, hvorved frugten lige skubbes lidt i baggrunden til fordel for tobak, lakrids, vanilje, røg, ukrudt og en anelse animalsk landlighed. Frugten virker mere moden og tæt, hindbær, jordbær, blommer, skovbær og suppleres med både sten, kul, blomster og en zenagtig rolighed.

I munden minder vinen lidt om Rosenthal, bare lige en anelse mere maskulin. Frugten er også et my mørkere, men er fortsat i den lette, lyse og syrlige side med kirsebær, jordbær, tranebær og ribs. Der er tørre og medium stramme tanninger, hvid peber, skarp, mineralsk, koncentreret med en lille sødme til sidt  … men fortsat meget ung, hvorved den med fordel vil kunne lagre et par år.

Forhandles af Jysk Vin, hvor en flaske koster 489 kr., mens prisen er 449 kr. ved køb af 3 flasker.

Vinanmeldelse 6/7