2019 Weingut Hörner, Steinbock Grauburgunder, Pfalz, Tyskland

2019 Weingut Hörner, Steinbock Grauburgunder, Pfalz, TysklandVi fortsætter i det tyske med 2019 Steinbock Grauburgunder fra Weingut Hörner … vingutten der meget fantasifuldt har brugt familienavnet til at give vinene navne efter de forskellige typer dyrehorn.

Weingut Hörner holder til på vingården Hainbachhof, der ligger i udkanten af den lille by Hochstadt i Pfalz vel omkring 10 kilometer nordøst for Landau.

Vingården drives i dag af den unge Thomas Hörner. Han driver vingården sammen med sin fader Reinhold Hörner, som startede med at flaske egne vine midt i 1990’erne, selvom familien egentlig havde været vinavlere i generationer.

Den unge Thomas Hörner har altid vidst, at han skulle følge i sin faders fodspor og har efter uddannelse til vinmager været i lære hos producenter i både Bourgogne samt Østrig. Siden 2011 har han dog været ansvarlig for produktionen på Weingut Hörner, dog med den aftale, at de altid træffer de store beslutninger i fællesskab.

Familien Hörner har samlet 30 hektar vinmarker, som passes efter naturlige og bæredygtige metoder uden hverken brug af herbicider eller pesticider … bare med almindelig håndkraft.

Vinene fra Weingut Hörner er meget kreativt opdelt i 3 serier, nemlig Stier, Steinbuk og Widder, altså tyr, stenbuk og vædder. På etiketterne er der så afbilledet horn fra de 3 forskellige dyr. Og Widder er Die Spitze .. altså husets topvine.

Og selvfølgelig har de i basisserien Stier en vin, som hedder Horny Rosé. Ja, de laver nu også en vin helt udenfor de 3 serier, nemlig en Traubensaft mit Kohlensäure … druesaft med kulsyre. Den kaldes fantasifuldt (k)einhorn vin.

Weingut Hörner har i 2016 vundet en designpris for deres kreative præsentation af deres vine, lige fra design af etiketter, vinkasser og hele set-up’et med deres hjemmeside.

Denne Steinbock Grauburgunder er fra serien Steinbock … altså et niveau over basisvinene i Stier serien. Der er ikke mange oplysninger om produktionen, men vinen har gæret på rustfrie ståltanke og er efter endt fermentering delvis lagret i egefade. Vinen har 6 gram restsukker pr. liter.

Duftmæssigt er det en lidt fyldig, småkrydret vin med saftig, tropisk frugt som fersken, mango, kvæde og sandeltræ. Krydderierne er lidt søde, nærmeste med spidskommen og allehånde samt lidt lettere nøddede elementer.

Smagsmæssigt en saftig og nærmest læskende vin, masser af fersken, abrikos, lemon og grillet citron. Det er blødt, fyldigt og småsødt med en lille frisk lemonbitterhed, mens syren er lidt vag, bøjelig og medgørlig.

Forhandles af D’Wine, hvor en flaske koster 149 kr., men i øjeblikket er på tilbud til 99 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7