2007 Bindi Sergardi, Chianti Classico Riserva, Toscana, Italien

2007 Bindi Sergardi, Chianti Classico Riserva, Toscana, ItalienSå kom der en Chianti på bordet, endda en Chianti Classico Riserva, og fra en producent fra byen Monteriggioni 4-5 km. nordvest for Sienna, nemlig Bindi Sergardi. Og det er ingenlunde en lille vingård, for dens jorder er i dag på ikke mindre end 1.000 hektar fordelt på 4 større godser/ejendomme, nemlig:

Tenuta di Moncenni med 230 hektar marker, hvoraf 70 hektar er vinmarker, Tenuta di Marcianella med 450 hektar marker, hvoraf 20 hektar er tilplantet med vinstokke i de seneste år,
Tenute I Colli med 200 hektar marker med Sangiovese og oliven samt endelig Tenute di Pian del Lago med 120 hektar marker.

Vingårdens historie går helt tilbage til 1400-tallet, og det har i alle årene været samme familie, som har drevet godset, og det har altid været en kombination af korn, vin, olivenolie og kvæg.

Den nuværende ejer, Nicolò Casini, barnebarn af Elisabetta Bindi Sergardi har imidlertid valgt at satse på hele tre ting, nemlig fuldblodsheste, vin og olivenolie. Han grundlagde en fuldblods hestgård, Razza del Pian del Lago, og har investeret kraftigt i både øge og forbedre produktionen af vin, og som en bibeskæftigelse, han har holdt på en lille produktion af olivenolie.

Hans datter Alessandra sluttede ham i 2005 og overtog vinproduktionen, som var vokset i kraft af faderens mange forbedringer.

Vinen her er en Chianti Classico Riserva, lavet primært på Sangiovese og en lille procentdel af andre lokaler sorter. Druerne kommer for 10-30 år gamle vinstokke, fra vinmarkerne Perone og Presoni del Morini på Tenute di Mocenni ejendommen nær Vagliagli. Vinen har lagret i 18 måneder på fad.

Duftmæssigt lidt blommer, mørke kirsebær, lakrids, kanel og vanilje. Smagen også meget intens, og specielt den store varme og den fremtrædende syre spiller rigtigt godt sammen. Der er rigtig meget tannin, den er lidt mineralsk, men meget frisk og det er generelt en meget flot vin.

Købt hos Toscavini, pris 169 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7 

Skriv et svar