2007 Solaria Azienda Agricola Patrizia Cencioni, Brunello di Montalcino, Toscana, Italien

2007 Solaria Azienda Agricola Patrizia Cencioni, Brunello di Montalcino, Toscana, ItalienSå skal vi atter tilbage til Solaria Azienda Agricola Patrizia Cencioni, nemlig med denne Brunello di Montalcino DOCG. Nu har jeg jo lige skrevet om vingården, så det meste er vel egentligt skrevet. Det er jo vingården, som ejes og drives af Patrizia Cencioni, og hun er en aktiv kvinde. Patrizia opnåede 3 glas i Gambero Rosse i 1997, og siden dengang har hun været én af de producenter, som man holder godt øje med.

Patrizia Cencioni ikke bruger sin tid bag et skrivebord, i stedet sidder hun entusiastisk bag rattet af sin traktor, og plejer omhyggeligt hendes vinstokke i hånden og deltager i det hele taget helhjertet i alle opgaver i marken, vinkælderen og alle de andre funktionen i produktionen af vinene.

Her vi oppe i en dejlig Brunello vin, selvfølgelig lavet på 100% Sangiovese Grosso med 36 måneders fadlagring, delvist på barriques, tonneaux og 5.000 liter slovenske egetræsfade. Navnet Sangiovese betyder ”Jupiters blod”.

Der er lidt uenighed om, om druen stammer helt tilbage fra etruskernes tid 500 f.kr. eller fra romerne, men den første skriftlige note om druen stammer fra 1600-tallet.

Der er omkring 15 kloner af druen, og de fleste seriøse vinavlere har mange forskellige for at kunne optimere smagen fra år til år. Der arbejdes dog hovedsageligt med to inddelinger af Sangiovesekloner: Sangiovese Grosso (som dyrkes i Montalcino og bruges til Brunello) og Sangiovese Piccolo, som bl.a. dyrkes i Chianti.

Lad os smage denne Brunello di Montalcino DOCG fra Solaria Azienda Agricola Patrizia Cencioni. I næsen godt med kirsebær, fin renhed af frugtsyre, lidt jord, champignon. Smagen er blid med jordbær og kirsebær, fortsat en god syre, fin eftersmag og meget sammenhængende. Rigtig flot og behagelig vin.

Købt hos Toscavini, pris 249 kr.

Vinanmeldelse 5/7 

Skriv et svar