2009 Solaria Azienda Agricola Patrizia Cencioni, Rosso di Montalcino, Toscana, Italien

2009 Solaria Azienda Agricola Patrizia Cencioni, Rosso di Montalcino, Toscana, ItalienVidere til næste vin fra torsdag, denne Rosso di Montalcino DOC fra vinhuset Solaria Azienda Agricola Patrizia Cencioni eller i daglig tale blot kaldt Solaria … uden at dette skal lyde som et brugt, dansk solcenter for solhungrende, blege danskere. Vi er naturligvis – som vinen siger det – i byen Montalcino.

Solaria’a vinmarker er placeret på en naturlig plateau på det skrånende syd-østlige side af en Montalcino bakke, hvor vinstokkene fra morgen til aften ideelt er udsat for solens varme. Det unikke mikroklima giver Sangiovese Grosso druerne – også kaldet Montalcino Brunellograpes – mulighed for at nå en perfekt modenhed, hjulpet af menneskets kærlige omsorg og engagement.

Vinmarkerne er ikke så gamle, idet vingården er etableret i 1989. Der ejes i alt 8 hektar vinmarker, hvoraf 0,5 hektar anvendes til produktion af Brunello vin. Herudover ejes der 7 hektar olivenlunde.

Og dette engagement og denne kærlighed gives af vingårdens ejer, nemlig Patrizia Cencioni, som laver Brunello, Rosso di Montalcino og den eksklusive Solarianne. Oprindeligt hed gården Cencioni e Pallari, men efter Patrizia Cencionis overtagelse blev den omdøbt til Solaria Azienda Agricola Patrizia Cencioni.

Vinen her er som sagt en Rosso di Montalcino, lavet på 100% Sangiovese Grosso og lagret 8 måneder i nye franske egetræsfade og egetræsfade fra Slavonien.

Duftmæssigt lidt aske, røg, yoghurt, kirsebær og en anelse kaffe. Meget fint. Smagsmæssigt lidt solbær, dejlig rank og en gennemgående syre, som bare holder vinen oppe. Meget frisk, livlig og igen en rigtigt dejlig vin.

Købt hos Toscavini, pris 149 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7    

Skriv et svar