2006 Fattoria di Fugnano, Legami IGT, Toscana, Italien

2006 Fattoria di Fugnano, Legami IGT, Toscana, ItalienMed næste vin er vi igen tilbage hos den skønne Laura dell’Aira Pensabene, som driver bedstefarens vingård Fattoria di Fugnano videre med hjælp fra mor Giovanna og tanten Christina.

Da hun byttede storbylivet ud med gummistøvler og rød jord under neglene mødte hun stor modstand hos de lokale bønder. De troede ikke, at en lille pige kunne magte opgaven, men langsomt fik hun den respekt, som hun fortjente.

Som så mange andre vingårde i Toscana har Fattoria di Fugnano værelser, som den lejer ud til turister. Så ved overtagelsen af gården måtte Laura også lære lidt om turisme og driften af de 12 lejligheder, der udgør agroturismoen, som det så smukt hedder.

Vingården, Fattoria di Fugnano, ligger med en fortryllende udsigt over San Gimignanos middelaldertårne omgivet af en mørkegrøn skov og indrammet af oliventræer, vinstokke og bløde bakker med cypresser der strækker sig dovent mod den blå himmel. Ved kanten til skoven og med udsigt over det omkringliggende landskab ligger Bombereto.

I middelalderen var Fugnano et eget lille samfund med huse, egen kirke og pilgrimsvejen fra Canterbury i England til den hellige by Rom, Via Francigena gik gennem de nu så stolte vinmarker.

I dag er et par af husene indrettede til lejligheder, agroturismo og man har bygget en række af lejligheder der udlejes til nutidens ”pilgrimme” der søger til det fantastiske Toscana. Fra poolen er der udsigt til de stolte tårne i San Gimignano og lejlighederne er en fantastisk ramme for den, der vil udforske Toscana.

Legami er topvinen fra Fattoria di Fugnano, og den er lavet på 60% Sangiovese og 40% Cabernet Sauvignon. Den har lavet på gamle stokke og lagret 9 måneder på store fade.

Duftmæssigt fanger jeg noter af solbær, kanel, karamel og støv … sådan lidt tør, indelukket, men på en god måde. Smagsmæssigt også meget tør, men mere varm i udtrykket end den sidste vin. Måske er det Cabernet Sauvignon’en, som tilfører lidt mere varme. Der er også fortsat højt tanninindhold, lidt peber i ganen og ellers en meget ren og dejlig vin. Thumbs up.

Købt hos Toscavini, pris 149 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7 

Skriv et svar