2015 Cline Cellars, Sonoma Coast Estate Pinot Noir, Californien, USA

2015 Cline Cellars, Sonoma Coast Estate Pinot Noir, Californien, USANæste Pinot Noir var selvfølgelig amerikansk … det skulle jo komme. Det er en Sonoma Coast Estate Pinot Noir fra vinhuset Cline Cellars på Arnold Drive, Highway 121 i Sonoma, Californien.

Cline Cellars ejes og drives af Fred Cline. Fred grundlagde Cline Cellars tilbage i 1982, hvor han købte en lille vingård i Oakley i Californien med pengene fra en lille arv efter sin morfar Valeriano Jacuzzi, som var én af syv Jacuzzi brødre, som opfandt Jacuzzi boblebadet.

Fred var én af de første amerikanske vinmager til at plante de franske Rhône sorter i Californien, og han er også én af ​​de oprindelige Rhone Rangers.

Rhône Rangers er en sammenslutning af amerikanske vinproducenter, som producerer og markedsfører amerikanske vine, som laves efter forbilledet i Rhône, og gruppen omfatter bl.a. den legendariske Randall Grahm fra Bonny Doon Vineyard, Joseph Phelps fra Joseph Phelps Winery, Bob Lindquist fra Qupé Wine Cellars og en række andre andre kendte producenter.

I 1991 flyttede Fred og hustruen Nancy imidlertid vinhuset fra Oakley til en 350 hektar stor ejendom i Carneros regionen i Sonoma Valley. Ejendommen i Sonoma var oprindelig fra 1850’erne og havde haft en omtumlet tilværelse som mejeri, dambrug og seneste med hesteopdræt.

Stedet havde før den tid endda været tidligere indiansk Miwok landsby. Der har man en fantastisk udsigt over Carneros Valley. Smagerummet på ejendommen ligger i en bygning oprindeligt fra 1850, omringet af varme kilder, kæmpe træer og ikke færre end 5.000 rosenbuske. Stedet er et besøg værd!

Cline Cellars har fået adskillige udmærkelser for deres fyldige og komplekse Zinfandel vine og for deres vine i Rhônestil. I dag er Cline Cellars bedst kendt for produktionen af ​​deres vine på gamle vinstokke. På husets marker i Oakley finder man Mourvèdre, Carignan, Grenache, Palomino og Zinfandel.

Vinstokkene spænder i alder fra 80 til 120 år. Omkring 42 hektar Carignan og Zinfandel vinstokke blev plantet mellem 1906 og 1925 og 14 hektar af Mourvedre vinstokke kan dateres tilbage til 1920.

Vinmager på Cline Cellars har siden år 2000 været Charlie Tsegeletos, som også kommer fra en familie af vinproducenter, bl.a. havde hans oldefar, Guippe Guidotti, produceret vin i Guerneville området i Sonoma County i 1930’erne. Før Cline Cellars havde Charlie arbejdet hos Pendleton Winery, Hacienda Wine Cellars, D’Agostini Winery og Glen Ellen Winery.

Hos Cline Cellars er naturlig produktion i højsædet, bl.a. med brug af får for at fjerne ukrudt i vinmarkerne, og brug af kompost-te som gødning. Det er endvidere Californiens næstestørste soldrevne vingård, idet Cline Cellars har ikke mindre end 34.625 kvadratmeter solpaneler.

Denne Sonoma Coast Estate Pinot Noir er lavet med druer, som primært kommer fra Lazy C Vineyard … en mark, der ligger i et område kaldet The Petaluma Gap. Vinen er lavet på rustfrie ståltanke og lagret 8 måneder på franske medium plus brændte barriques, heraf 40% nye fade.

Nu er der klart mere sødme i duften … helt klart en amerikaner, hvor der både er solsegn, strandtur med både hindbær, modne blommer, kaktus, solcreme, sød lakrids, eg, kanel, vanilje og bare et lille touch af nogle grønne vinblade.

I munden er det meget blødt og omgængeligt, men nok lidt for sødt i forhold til, hvad jeg kunne ønske mig. Det er blommer, chokolade, mint, meget rundt, cremet og syren er også meget blid. Easygoing.

Forhandles af Vinpusheren, hvor en flaske koster 179 kr.

Vinanmeldelse 4/7