2015 Weingut Zehnthof Luckert, Sulzfelder Spätburgunder Unfiltriert, Franken, Tyskland

2015 Weingut Zehnthof Luckert, Sulzfelder Spätburgunder Unfiltriert, Franken, TysklandIngen Pinot Noir smagning uden ærkeægte tysk Spätburgunder, og den første blev denne Sulzfelder Spätburgunder Unfiltriert fra Weingut Zehnthof Luckert, der holder til i den lille by Sulzfeld omkring 15-20 kilometer sydøst for Würzburg.

Weingut Zehnthof Luckert er grundlagt i starten af 1960’erne af Theo Luckert og hans hustru Luitgard. De startede som almindelige vinavlere, som blot dyrkede druer, som de solgte bulk, Men efter en periode begyndte de selv at producere og sælge vine på flaske, hvilket startede med deres Weißer Burgunder.

I 1975 købte familien ejendommen Zehnthof … en gammel ejendom fra 1558, som var anvendt af fyrstebiskopperne til opkrævning af skatter. Den brugte familien 12 år på at renovere og fungerer i dag som vineri og vinkælder for Weingut Zehnthof Luckert. Ja, den har sågar haft indflydelse på vinhusets navn.

I dag er det Theo og Luigards to sønner Ulrich og Wolfgang Luckert, som ejer vingården og står for produktionen. De får endda hjælp af 3. generation i form af Wolfgangs søn Philipp.

Familien har samlet 17 hektar vinmarker, hvor de bedste marker er Grosse Lage marken Maustal samt Erste Lage markerne Berg 1 samt Sonnenberg, Alt drives økologisk og den årlige produktion ligger på omkring 90.000 flasker vin.

Familien er medlemmer af VDP, så vinen er opdelt helt klassisk … og denne Sulzfelder Spätburgunder Unfiltriert er en Ortswein, hvor druerne kommer fra husets marker ved Sulzberg, høstet med et udbytte på 40 hektoliter pr. hektar.

Vinen er lavet helt klassisk med maceration i en kortere periode, fermentering og derefter er vinen lagret på franske egefade inden den flaskes ufiltreret.

Og den har bestemt Franken karakter … næsen er lidt grøn og frugten en snas mere mørk end typisk tysk Spätburgunder. Det er kirsebær og andre mørkere bær, lidt hospitalsudstyr, fernis, maling, og meget kraftig eg, hvilket får vinen til at virke lidt rustik.

Det er bestemt ikke tynd, let og pjevset Spätburgunder, for der er både peber, meget tydelige tanniner og druesaften synes også tæt og intens, men samtidig mærkes alkoholen også en smule.

Forhandles af Vinpusheren, hvor en flaske koster 199 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7