2014 Domaine Louis Michel & Fils, Chablis Premier Cru Montée Tonnerre, Bourgogne, Frankrig

En lille bourgognesmagning bød på 8 burgundiske vine … lige fra almindelige kommunevine til Grand Cru. Vi startede med en Premier Cru, nemlig en Chablis Premier Cru Montée Tonnerre fra Domaine Louis Michel & Fils, der holder til i midt i Chablis by og ikke langt fra floden Serein.

Vinhuset er grundlagt tilbage i 1850 af Jean-Loup og Guillaume Michel, og drives fortsat i dag af familien, nemlig af Guillaume Michel. Han fortsætter familiens stolte traditioner og sætter en ære i at lave vine, der repræsenterer husets særlige kendetegn,

Huset har sammenlagt 21 hektar vinmarker, bl.a. fordelt på 3 Grand Cru marker samt 7 Premier Cru marker.

Det giver sammenlagt 12 forskellige vine, nemlig en Petit Chablis, en almindelig Chablis, de 7 Premier Cru vine Montmain, Forêts, Butteaux, Butteaux Vieilles Vignes, Vaillons, Séchets, Fourchaume og Montée de Tonnerre samt endelig de 3 Grand Cru vine Grenouilles, Les Clos og Vaudésir.

Montée de Tonnerre marken, som leverer Chardonnay druerne til denne vin er en Premier Cru mark. Det der specielt gør denne mark interessant er, at den ligger lige op til de få Grand Cru marker i Chablis.

Jordbunden er speciel ved at den består af kimmeridge kalk – hvad franskmændene kalder arglo-calcaire, en blanding af kalksten og ler med et højt indhold af mikroskopiske fossiler. Kombinationen af det marginale klima og den kalkholdige jordbund giver generelt vine med et ret højt syreniveau.

Vinificeret uden tilsætning af gær og med så lidt indvirkning som muligt. Lagret minimum 12 måneder på rustfrie ståltanke, og altså slet ikke lagret på fad.

Dufter sindssygt godt med fersken, æbler, en meget pirrende tør røg, blomster, citrus og en smule græs samt lidt nyvasket sengelinned. Virkelig smuk og elegant næse.

Smagen er frisk med en præcis grøn syre, meget stringent, tørhed, kalk. En meget slank og elegant vin, men egentlig meget blød i eftersmagen. Sprød og syrerig.

Forhandles af Bichel Vine, hvor prisen er 250 kr.

Rating 5,5/7