2013 Castello del Trebbio, Bianco di Castignano IGT, Toscana, Italien

2013 Castello del Trebbio, Bianco di Castignano IGT, Toscana, ItalienUn altro Italiano … og fortsat fra Toscana, men denne gang hvid, nemlig vinen Bianco di Castignano IGT fra vinhuset Castello del Trebbio, som netop holder til i en stor gammel borg beliggende lidt syd for den lille landsby Santa Brigida 10 kilometer nordøst for Firenze.

Castello del Trebbio er bygget i 1184 af Pazzi familien, men har siden 1968 været ejet af Baj Macario familien. I dag er det Anna Baj Macario, som ejer det imponerende vinhus sammen med hendes mand Stefano Casadei, som også er én af de store vinproducenter i Italien.

Stefano Casadei ejer nemlig også vinhuset Società Agricola Olianas sammen med hans broder Andrea. Derfra har jeg tidligere smagt deres Vermentino di Sardegna.

Derudover ejer Stefano og hans hustru Anna Baj Macario også Tenuta Casa Dei med 13 hektar vinmarker i Toscana samt det store firma Tecnovite Toscana, som både beskæftiger sig med branding og markedsføring af vin og olivenolie.

Driften af den gamle borg Castello del Trebbio omfatter 350 hektar jord, hvoraf hovedparten dog er olivenlunde og produktion af safran, mens 54 hektar består af vinmarker. Derudover omfatter det agriturismo – altså udlejning af værelser – og siden 2006 også drift af restauranten La Sosta del Gusto, som efterfølgende har vundet priser som en af verdens bedste vinrestauranter.

Der laves årligt omkring 350.000 flasker vin på Castello del Trebbio fordelt på de 8 vine Chianti, Pazzesco IGT, Chianti Rufina Riserva Lastricato, Bianco della Congiura IGT, denne Bianco di Castignano IGT, Merlot IGT og en Vinsanto DOC.

Denne Bianco di Castignano IGT er lavet på 60% Trebbiano og 40% Chardonnay. Trebbiano stokke er plantet tilbage i 1970’erne og Chardonnay stokkene i år 2000. Vinen er lavet på store 50 hektoliter ståltanke og har også modnet i disse ståltanke i 4-6 måneder inden vinen blev flasket.

I næsen er vinen meget anonym … nærmest blot lidt papkasser, grønne blade og svage æbler. I smagen lidt hvid frugt, blid syre, grape og igen meget neutral. Smager sådan fint … men anonym og hurtig glemt.

Købt hos vinvikali.dk / Vinum Optimum, hvor prisen er 75 kr. ved køb af 6 flasker.

Rating 2,5/7 

Skriv et svar